October 27, 2023

Apple Watch Ultra бе подложен на нежелан тест за издръжливост – той издържа 3 месеца под вода в езеро

От Series 2 насам Apple Watch е сертифициран като водоустойчив на дълбочина до 50 метра. При Apple Watch Ultra, който има по-здрав дизайн, за да издържи на най-предизвикателните сценарии, които можете да си представите, водоустойчивостта е увеличена до 100 метра, но какво ще стане, ако поставите Apple Watch под вода в продължение на месеци? Амир Нураничитател на 9to5Mac изглежда има отговор.

Apple Watch Ultra оцеля три месеца под вода

Не, Нурани не е тествал устойчивостта на своя Apple Watch Ultra от първо поколение нарочно. За съжаление, той го е изгубил в едно езеро, но историята все пак има щастлив край.

Нурани, който живее в Лос Анджелис разказа, че е бил в Остин, когато решил да се потопи в езерото Травис, което е известно с много развлекателни дейности като плаване с лодка, плуване и гмуркане. Каишките Apple Watch Ultra са проектирани така, че да не се свалят лесно, но в този случай Нурани е носил силиконова каишка с часовника си.

Когато се намирал на около 9 метра под водата, каишката на часовника се откъснала и Apple Watch потънал в езерото. Нурани се опитал да намери своя Apple Watch Ultra веднага след като го загубил, но нямал късмет.

„В крайна сметка наех водолаз, но той не успя да го намери.“

разказа той

Тъй като не е имало какво друго да направи, той активирал режим „Изгубен“ на своя Apple Watch чрез приложението Find My на своя iPhone. Като направи това, Apple Watch щял да покаже съобщение на всеки, който може да го намери по-късно. Изненадващо, някой намерил изгубения Apple Watch на Нурани – но не след няколко дни, а след цели 3 месеца.

„Три месеца по-късно получих обаждане, че са намерили часовника. Живея в Лос Анджелис, но брат ми успя да се срещне с човека и да прибере часовника.“

казва собственикът

Устройството било покрито с мръсотия и той е успял да отстрани по-голямата част от нея, но дали Apple Watch все още се е включвал?

Първоначално това не се случи, но след като човекът, който намерил часовника го оставил включен към зарядното устройство в продължение на дни, часовникът се включил и оттогава работи „перфектно“.

„Това е доказателство за инженерните умения на Apple.“

казва Нурани с облекчение

Какво можем да научим от всичко това? Е, продуктите на Apple може да са по-устойчиви, отколкото очаквате и винаги е добра идея да използвате Find My или да добавите „Контакти при спешни случаи“, за да могат други хора да се свържат с вас в подобни ситуации.


source

Сподели: