юли 24, 2023

ASUS подготвя GeForce RTX 4070 без конектори за допълнително захранване, включително бял вариант

До края на годината ASUS ще представи на пазара специална версия на видеокартата GeForce RTX 4070 без конектори за външно захранване. Този модел за първи път бе демонстриран на изложението Computex 2023. Сега две такива графични карти бяха показани на Bilibili World 2023 и се потвърди, че тяхното масово производство ще започне тази есен.

Новата версия на GeForce RTX 4070 е с дебелина на охлаждането от 2,3 слота. Отстрани липсват обичайните 8 или 16-пинови конектори за подаване на допълнително захранване.

Вместо външни конектори графичната карта има допълнителен конектор за свързване към шината за захранване на дънната платка. Този дизайн елиминира проблема с прокарването на кабели до графичната карта. Добро решение за перфекционисти, които много държат на това как изглеждат вътрешните елементи на техния компютър. Допълнителният конектор е с 16 извода и може да осигури до 600 W мощност.

За такава видеокарта е необходима съответната дънна платка с допълнителен конектор. В задната част на платката има конектор, към който директно се свързва захранващият кабел на видеокартата. На снимката той е обозначен като GC_HPWR.

На изложението ASUS показа и две платки с този вътрешен конектор за захранване. Това са черните Z790 TUF Gaming и TX Gaming B760-BTF WIFI с бели радиатори и панели. Две версии на GeForce RTX 4070 бяха демонстрирани в различни цветови схеми – с черно-сив и бял корпус. Това ще позволи на потребителя да изгради цялостен комплект в предпочитаната от него цветова схема.


source

Сподели: