май 15, 2024

ASUS представи сгъваемия контролер ROG Tessen за мобилни геймъри

Подразделението Republic of Gamers (ROG) на ASUS представи Tessen – сгъваем мобилен геймпад за използване със смартфони.

Той разполага с програмируеми задни лопатки, механични превключватели за предните бутони и кръста на D-пада и джойстици, добри колкото тези на конзолните контролери.

Asus отбелязва, че геймпадът ROG Tessen е отличен с популярните награди iF Design Awards 2024 и Red Dot Award 2024. Устройството се отличава с удобен за пътуване сгъваем дизайн, който може да бъде поставен във всяка чанта и дори в джоб. Tessen държи здраво смартфона в хоризонтална ориентация, а лявата страна се сгъва надолу, така че устройството да може лесно да се свърже към USB Type-C конектора на контролера. След това лявата страна се повдига свободно, което позволява на потребителя да регулира алуминиевите релси и да фиксира смартфона на място. Включените опорни подложки помагат за свързването на устройството и в защитен калъф.

Asus твърди, че този геймпад е толкова удобен, колкото и геймпад за конзола, отчасти благодарение на 18-милиметровия десен джойстик с 22° ход, ергономичните ръкохватки и механичните превключватели на лицевите бутони и напречната лента. Алуминиевите пластини на гърба са лесно програмируеми чрез бутона ROG или приложението Armoury Crate, за да се изпълняват сложни команди или комбинации в играта. USB Type-C конекторът на Asus ROG Tessen поддържа „pass-through“ зареждане при 18 W.

Контролерът е оборудван с Aura RGB подсветка с широки възможности за персонализиране и персонализиране. Предната част на геймпада е украсена с логото на ROG, а задната повърхност е с текстура от малки изпъкнали триъгълници за сигурен захват. Опаковката Asus ROG Tessen може да се използва като стойка за устройството, когато то не се използва.

source

Сподели: