юни 30, 2023

ASUS представи Zenfone 10 – компактен флагман с 5,9-инчов екран и Snapdragon 8 Gen 2

ASUS днес официално представи своя компактен флагмански смартфон Zenfone 10, който е оборудван с 5,9-инчов AMOLED-дисплей. Във вътрешността му се помещава най-новият чипсет Snapdragon 8 Gen 2, а обемът на оперативната памет е до 16 GB. ASUS твърди, че новият флагман е с 15% по-бърз при изчисленията, 20% по-бърз при игрите и 15% по-енергоефективен.

Хардуерната основа на флагмана е във високопроизводителния микропроцесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (едно ядро ​​Cortex-X3 с честота до 3,2 GHz, две ядра Cortex-A715 с честота до 2,8 GHz, две Cortex-A710 ядра с честота до 2,8 GHz и три ядра Cortex-A510 до 2,0 GHz). За възпроизвеждане на изображението отговаря графичният ускорител Adreno 740.

Дисплеят е с разделителна способност от 2400 × 1080 пиксела и е калибриран по стандарта DCI-P3, осигурявайки изключителна точност при цветопредаването Delta-E не по-високо от 1 и пикова яркост от 1100 cd/m2. Екранът е защитен със стъкло Gorilla Glass Victus. Трябва да се отбележи, че честотата на опресняване от 144 Hz е запазена само за оптимизираните игри, а в други режими този показател е ограничен до 120 Hz.

Смартфонът може да се похвали с батерия от 4300 mAh, което означава, че автономността на устройството се е увеличила с почти 13% в сравнение с предшественика. Едно от най-големите оплаквания при Zenfone 9 беше липсата на възможност за безжично зареждане и ASUS поправи това при Zenfone 10, добавяйки поддръжка на 15W Qi зареждане. Кабелното 30-ватово зареждане HyperCharge остава непроменено.

Фотографските възможности на Zenfone 10 са разширени с 50-мегапикселовия 1/1.56-инчов основен модул с 24 mm f/1.9 обектив, допълнен от второ поколение 6-осов хибриден (електронен и оптичен) карданен стабилизатор. Има и 12MP свръхширокоъгълна и 32MP селфи-камера. И двете камери са лишени от автофокус, но ASUS твърди, че това е компенсирано от значително подобреното качество на нощното снимане.

Хибридната система за стабилизация на изображението във Zenfone 10 се осигурява от функционалния режим  Light Trail, позволяващ на потребителя да прави с ръка ефектни снимки “следи“ при бързо движещите се превозни средства, ореоли от светлинни графити и снимки на хора в движение с блюр-ефект.

ASUS леко е преработил задния панел и е добавил две нови разцветки — Eclipse Red и Aurora Green — в допълнение към използваните преди това Midnight Black, Comet White и Starry Blue.

ASUS Zenfone 10 се предлага в екологично чиста кутия, направена без лепило с помощта на рециклирана хартия и соево мастило. Смартфонът се доставя с 30-ватово зарядно устройство, USB-C кабел и калъф-бъмпер.

От днес ASUS предлага Zenfone 10 на своя сайт и чрез избрани партньори, а цената му започва от €799 за базовата версия с 8GB RAM и 128GB вградена памет. Удвояването на оперативната памет повишава и цената до 849 евро, докато увеличаването на размера на постоянната паметта до 256 GB повишава цената до 929 евро. Модел с по-голям капацитет за съхранение също е представен, но цената му все още не е потвърдена.


source

Сподели: