юни 27, 2023

Asus Zenfone 10: Спецификации, дизайн, цени и всичко, известно досега

Asus ще представи най-новия си смартфон Zenfone 10 на 29 юни. Очаква се това устройство да запази печелившата комбинация от компактен дизайн и високо качество на спецификациите.

Дизайн и дисплей

Според изтекли рендери, дизайнът на Asus Zenfone 10 показва минимални промени. Устройството изглежда запазва подобен дизайн на корпуса. Ръбовете на телефона остават плоски с лека извивка. Очаква се смартфонът да има метална рамка и пластмасова задна конструкция.

Говори се, че устройството разполага с 5,9-инчов AMOLED дисплей, който поддържа FHD+ резолюция и 120Hz честота на опресняване. Както и миналата година, селфи камерата е скрита в горния ъгъл, но устройството има значително по-тънка рамка в долната част в сравнение с предшественика си. Според слуховете, дисплеят ще включва вграден скенер за пръстови отпечатъци.

Производителност

Очаква се Zenfone 10 да осигури впечатляваща производителност, благодарение на най-новия чипсет Snapdragon 8 Gen 2 от Qualcomm. Този чипсет е най-модерната и мощна опция, достъпна в момента за потребителите.

Изтекли резултати от Geekbench на Zenfone 10 показват мощността на този чипсет, като устройството постига резултат от 2008 точки при single-core тестовете и 5454 точки при multi-core тестовете.

Докладите твърдят, че устройството ще бъде налично във варианти с 8 GB/16 GB RAM, придружени от 256 GB/512 GB вградена памет. За изненада на мнозина, Asus успешно вгради голяма батерия от 5000mAh в компактния 5,9-инчов Zenfone 10.

Също така беше потвърдено, че устройството ще поддържа безжично зареждане. В момента обаче няма точни подробности относно възможностите за зареждане на устройството. В предишния модел Asus предложи 30W технология за бързо зареждане, така че е разумно да се очаква подобно или леко подобрено решение за зареждане за Zenfone 10.

Освен това Zenfone 10 ще се похвали със сертифицирана защита IP68. Забележителните функции на Zenfone 10 включват двойни високоговорители за подобрено аудио изживяване, 3,5 мм аудио жак за удобно свързване на слушалки и USB-C порт за зареждане и пренос на данни.

Камера

Твърди се, че предстоят големи промени в камерата, тъй като Zenfone 10 преминава направо към 200MP основна камера от 50MP сензор на своя предшественик. Говори се, че използваният сензор ще бъде същият сензор ISOCELL HP2, представен в Galaxy S23 Ultra. Този сензор съдържа 200 милиона пиксела от 0,6 микрометра (μm) в размер на оптичен сензор 1/1,3 инча.

Освен 200MP камера, задната част ще разполага и с 8-мегапикселов ултраширок обектив. Стабилизацията по време на заснемане на видеоклипове ще се управлява от стабилизатор Gaimball. А 32MP селфи камера ще бъде поставена в ъгловия отвор.

Цена

Лийк от миналия месец разкри, че цената на устройството ще бъде увеличена с $50, което означава, че телефонът ще има начална цена от $699, докато конфигурациите с 8GB RAM/256GB и 16GB RAM/256GB ще струват съответно $749 и $799.


source

Сподели: