април 30, 2024

Bang & Olufsen връща емблематичния 6-дисков CD чейнджър от 90-те години

След две десетилетия на спад продажбите на компактдискове отбелязаха изненадващ ръст през миналата година, което предизвика предпазлив оптимизъм относно възраждането на този някога любим формат. Един производител на аудио хардуер обаче вече се възползва от момента със смела инициатива.

Bang & Olufsen обяви възраждането на класически CD чейнджър директно от 90-те години. Новата музикална система Beosystem 9000c включва напълно реставриран и преосмислен CD плейър Beosound 9000, който е съчетан с модерните високоговорители Beolab 28 на компанията за „мощно слушателско изживяване“.

Само тонколоните се продават за повече от 20 000 долара за двойка. Мадс Когсгаард Хансен, ръководител на отдел „Кръговрат на продуктите и планиране на портфолиото“ в Bang & Olufsen заяви, че повече от това да демонстрират ангажимента си към дълготрайността на продуктите, те са искали да отбележат възраждането на физическите носители, което настъпи през последните години.

„Грамофонните плочи и компактдисковете се върнаха към ролята на нещо специално, в което хората инвестират време и енергия, за да се свържат с музиката и изпълнителите, които обичат.“

добави Хансен

При Beosound 9000 изкуството на диска е на преден план и в центъра, тъй като всичките 6 компактдиска се виждат под стъкления капак, а не са скрити във вътрешността на машината. Това не е първият път, в който Bang & Olufsen връща класика от своя хардуерен каталог. През 2020 година компанията намери 95 екземпляра от своята серия грамофони Beogram 4000 и ги „върна у дома“ в Дания за реставрация. Всяко устройство е било напълно разглобено, проверено, почистено и ремонтирано, където е било необходимо.

За последната си серия Bang & Olufsen осигури 200 CD плейъра Beosound 9000 и ги върна в завода, където са произведени през 1996 година. CD чейнджърите с 6 диска и вградено AM/FM радио бяха напълно разглобени и обработени от екип от квалифицирани техници – някои от които са помогнали за създаването на Beosound 9000 преди всички тези години. Всеки от тях беше индивидуално тестван и прецизиран, за да отговаря на строгите спецификации на компанията.

Системата се доставя и с Beoremote One за управление, въпреки че по желание потребителите могат да управляват плейъра чрез високоговорителите Beolab 28, както и чрез своя смартфон.

Системата Bang & Olufsen Beosystem 9000c е представена в избрани магазини на компанията в цял свят. Цената е определена на 50 000 евро и не забравяйте, че производствената серия е ограничена до 200 броя.

source

Сподели: