май 11, 2024

BenQ представи монитори за програмисти със специален режим за показване на код

BenQ представи два необичайни монитора от новата си серия RD – 24,1-инчовия RD240Q със съотношение на страните 16:10 и 28,2-инчовия RD280U със съотношение на страните 3:2. Заедно с тях дебютира и по-традиционният 31,5-инчов RD320UA със съотношение на страните 16:9. И трите са предназначени за програмисти и поддържат специален режим, който намалява напрежението в очите при работа с код.

Забележителна особеност и на трите монитора са контролите им, които са разположени не в долния десен край или на гърба, а директно пред очите на потребителя в центъра на долната част на екраните им. Това прави достъпа до тях възможно най-лесен.

Към момента на публикуване на тази статия компанията е обявила спецификациите само на 24,1-инчовия модел RD240Q. Той използва IPS-матрица с разделителна способност 2560 × 1600 пиксела, честота на опресняване 60 Hz, време за реакция 5 ms, яркост 300 нита, контрастно съотношение 1000:1 и 93% покритие на цветовото пространство DCI-P3. Посоченият монитор, както и всички модели от серията RD поддържат няколко режима: кино, тъмен режим за програмиране, светъл режим за програмиране, режим за електронни книги, HDR. Налична е и поддръжка на потребителски настройки.

Режимът за програмиране подобрява показването на цветовете, често използвани в синтактично важни части от кода, както и яснотата на шрифтовете. Освен това мониторът променя настройките на контраста и цветовете, за да намали натоварването на очите.

За 28,2-инчовия RD280U и 31,5-инчовия RD320UA производителят твърди, че поддържат 4K резолюция. И трите монитора са оборудвани с USB-C порт с 90W функция за алтернативно зареждане, както и с KVM превключвател, който ви позволява да работите с няколко източника на сигнал с помощта на един комплект мишка и клавиатура.

За цената на мониторите производителят не разкрива нищо. Известно е, че те ще бъдат в продажба до края на първото полугодие на тази година, т.е. не по-късно от юни.

source

Сподели: