април 22, 2024

Bloomberg препоръча на Apple да започне да произвежда наистина евтини iPhone

Apple трябва да пусне наистина евтин iPhone. Това ще даде възможност да се увеличат продажбите, смята анализаторът и Марк Гурман от Bloomberg, който винаги разполага с актуална вътрешна информация. Сега, въпреки общия ръст на пазара, нейните дялове се изместват от други брандове. А през 2024 г. ситуацията за Apple може само да се влоши.

Гурман смята, че iPhone с цена от 250 щатски долара може да се окаже спасителният пояс за Apple. Най-големият пазар за американската компания е Китай. А там вече няма много потребители на продукцията на корпорацията от Купертино. Въпреки това, казва анализаторът, е необходимо да се търсят нови начини за увеличаване на клиентската база.

Гурман определя като слабост на новите iPhone-и малката диференциация на поколенията смартфони на Apple. По тази причина потенциалните купувачи не виждат смисъл често да сменят своя iPhone с по-актуален.

Според изтеклата неофициална информация в Apple се работи по следващия iPhone SE. Но е малко вероятно и дори невероятно цената му да бъде под 400 щатски долара. От друга страна, потребителите на развиващите се пазари масово избират китайски смартфони с цена под 150 щатски долара, но може да са склонни да отделят 250 щатски долара за един пластмасов iPhone. В същото време е малко вероятно Apple да се съгласи на подобна стъпка – да пусне продукт, който не е „премиум“.

source

Сподели: