юли 8, 2023

Cooler Master предлага новите захранвания GX III Gold с ъглов 12VHPWR кабел и намалена работна температура

С най-новото си захранване GX III Gold 850W със спецификация ATX 3.0 компанията Cooler Master предоставя на своите клиенти нов „здрав кабел с 12VHPWR конектор и ъгъл на завъртане 90 градуса„, който гарантира по-малко топлина по време на работа и е по-издръжлив от стандартните 12VHPWR кабели. Новите кабели са проектирани така, че да осигурят на потребителите „повишена безопасност“ и „по-ниски температури“, а 90-градусовият конектор предотвратява износването на кабела при силно огъване.

Новите 12VHPWR кабели на Cooler Master имат 25% по-дебели контакти от стандартните 12VHPWR конектори и разполагат с четири пружиниращи контактни точки вместо две. Cooler Master твърди, че техният конектор осигурява намаляване на температурата с 5 градуса в сравнение със стандартния конектор, изисква 12% повече сила за освобождаване и осигурява 45% по-малко електрическо съпротивление в контактната зона.

Конекторите 12VHPWR са известни с това, че се стопяват при неправилно свързване, затова производителите правят всичко възможно, за да подобрят стандарта. Надяваме се, че всички бъдещи захранвания с 12VHPWR конектори ще включват подобни подобрения, а планираният стандарт PCI-SIG 12V2x6, който ще замени 12VHPWR, ще бъде без недостатъците на своя предшественик.

Наскоро се появи съобщение за разтопяване на 12VHPWR конектора на графичните карти GeForce RTX 4090 отстрани на захранването Be Quiet! Dark Power 13 1000W.


source

Сподели: