май 12, 2024

Dell подготвя ноутбуците XPS 13 и Inspiron 14 Plus, които са базирани на процесорите Snapdragon X Elite и X Plus

Dell се готви да пусне 13-инчовия XPS 13 и 14-инчовия ноутбук Inspiron 14 Plus, който е базиран на 16-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon X Elite и 10-ядрения чип Snapdragon X Plus. Това съобщава изданието Windows Report, което публикува изображения, както и някои характеристики на бъдещите нови продукти.

Според наличната информация, ноутбукът Inspiron 14 7441 Plus ще предлага 16-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon X Elite.

Ноутбукът ще получи и 16 GB RAM и според публикуваните изображения ще работи с операционната система Windows 11 24H2, която се очаква да излезе през втората половина на тази година. Предстоящата актуализация на операционната система ще предложи много различни нови AI функции, включително и AI Explorer, който ще записва всички потребителски дейности, включително и работата в приложенията, имейла, документите, срещите, гледането на филми и много други. Това ще ви позволи бързо да намерите необходимата информация, като използвате заявки на естествен език.

Windows Report отбелязва, че новите лаптопи Dell Inspiron 14 Plus ще бъдат по-тънки и по-леки от своите предшественици. Те ще получат два порта USB Type-C, един USB Type-A, както и четец на SD карти памет.

Новият XPS 13 9345 от своя страна ще заимства дизайна от предишния модел XPS 13 9340, предлагайки процесорите Intel Core Ultra 100.

Отбелязва се, че XPS 13 9345 ще се предлага както с 16-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon X Elite, така и с 10-ядрен Snapdragon X Plus. Като налични опции за избор на екран, новият продукт ще предлага OLED-дисплей с резолюция 2.8K. Освен това ноутбукът ще поддържа Wi-Fi 7.

И двата лаптопа също ще разполагат с клавиатури, които имат специален клавиш за стартиране на AI асистента Copilot, включен в Windows 11.

Все още няма информация кога тези ноутбуци ще бъдат официално представени. Предполага се обаче, че новите компютри ще бъдат пуснати в продажба това лято.

Препоръчваме още да прочетете и статията ни, представяща зашеметяващите резултати  в тестовете на процесора Snapdragon X Elite над чипа Core Ultra 7 155H, когато става дума за ИИ производителност.

source

Сподели: