април 30, 2024

DJI представи бюджетния дрон Mini 4K – той струва $299 и е способен да записва 31 минути 4K видео

DJI представи бюджетения дрон Mini 4K, като основната разлика между него и другите модели на компанията от начално ниво е по-качествената му камера. Новият модел има сгъваем дизайн, тежи по-малко от 249 грама и в много страни не изисква регистрация при компетентните органи – това важи и за България.

Камерата на DJI Mini 4K поддържа 4K видеозапис с до 30 кадъра в секунда и 2,7K резолюция с до 60 кадъра в секунда с увеличен битрейт на видеото до 100 Mbps за по-добро качество на изображението.

Новият модел разполага и с 3-осно окачване за стабилизиране на камерата, достатъчна скорост за безопасно летене при вятър до ниво 5, GPS връщане в начална точка, както и поддръжка на Quickshots. Обхватът на дрона е до 10 километра с 1080p видео стрийминг, а времето за полет без зареждане е 31 минути или до 93 минути с комплекта DJI Fly More с 3 батерии.

Дронът излита и каца само с натискане на бутон на дистанционното управление. Той разполага и със сензори, които гарантират, че дронът се приземява автоматично. За начинаещите в приложението на DJI има уроци как да летят, излитат и кацат.

Цената на дрона DJI Mini 4K е само 299 долара. В комплект с три батерии той ще струва 449 долара.

source

Сподели: