септември 27, 2023

DJI представи своя най-усъвършенстван мини-дрон – Mini 4 Pro с възможност за предаване на видео от 20 км

DJI представи най-усъвършенствания си мини дрон досега – DJI Mini 4 Pro. Новият дрон се отличава с подобрени възможности на камерата и по-дълъг максимален обхват на полета от своя предшественик, както и с поддръжка на технологията за откриване на препятствия във всички посоки и водещата технология за видео стрийминг O4 на DJI.

Mini 4 Pro, както и всички дронове от серията DJI Mini тежи по-малко от 249 грама. Производителят отбелязва, че новият продукт е внимателно проектиран за лесно пренасяне. Олекотената му конструкция не само осигурява лесно транспортиране, но и отговаря на изискванията на законодателството на повечето страни и региони, което ви позволява да летите практически неограничено.

Mini 4 Pro разполага с камера, базирана на 1/1,3-инчов 48MP CMOS сензор, която работи в комбинация с нова платформа за обработка на изображенията и два пъти по-голям диапазон на ISO. Камерата получава оптика с бленда f/1,7 и поддържа HDR видеозаснемане в 4K резолюция при 60 кадъра в секунда, както и видеозаснемане на забавен кадър в 4K при 100 FPS и Full HD при 200 FPS. Пикселите с големина 2,4 µm и подобреният алгоритъм за намаляване на „шума“ във видеорежима „Нощни снимки“ ще осигурят ясни и чисти кадри дори в условия на слаба светлина.

DJI отбелязва и използването на окачване с широк ъгъл от 60° за плавно движение на камерата, както и 2х цифрово увеличение за снимки и 4х за видео. Поддържа се 10-битов запис във формат D-Log M, както и заснемане на снимки с резолюция 48 MP в RAW формат и технологията SmartPhoto, която ви позволява да комбинирате HDR-изображение, разпознаване на сцени и други, създавайки наистина завладяващи изображения. Между другото, в стандартен режим дронът прави 12 MP снимки.

При Mini 4 Pro производителят е подсилил безопасността с многопосочно откриване на препятствия, като използва множество сензори за изображения със широкоъгълна оптика, както и чифт сензори, насочени надолу за откриване на препятствия от всички страни. Дронът разполага с функции за автоматично спиране и избягване на препятствия, за да повиши безопасността на полета.

Времето за полет е 34 минути, но то може да бъде удължено до 45 минути с батерията Intelligent Flight Battery Plus. Освен това с водещата система за стрийминг на видео O4 на DJI потребителят може да се наслади на ултра-чувствителни контроли и плавно предаване на FHD видео със 60 FPS на разстояние до 20 километра. Налице е и функция за автоматично насочване на маршрута Waypoint Flight и минимизиране на умората с Cruise Control за стабилни полети на дълги разстояния. Усъвършенстваната система за връщане до точката на излитане на Mini 4 Pro автоматично начертава безопасен маршрут, а функцията AR RTH осигурява по-голям контрол по време на обратния полет.

DJI Mini 4 Pro вече е в продажба. Цената на основния пакет с контролер DJI RC-N2 без дисплей е 759 долара. Версията с контролер RC 2 с вграден дисплей ще ви струва 959 долара. Комбинацията DJI Mini 4 Pro Fly More Combo, включваща RC 2 и 3 батерии, както и редица други аксесоари, ще ви струва 1099 долара, а версията DJI Mini 4 Pro Fly More Combo Plus с 3 по-големи батерии (45 минути полет всяка) и контролер RC 2 ще ви струва 1159 долара.


source

Сподели: