юни 15, 2023

EcoFlow представи соларните панели PowerStream и PowerOcean за терасата или балкона

Соларните панели PowerStream и PowerOcean на EcoFlow са лесни за закрепване към перваза на балкона, терасата или друга равна площ. Комплектът PowerStream улеснява свързването на соларните панели към домашната електрическа мрежа с помощта на електрически контакт, със или без съществуваща батерия на EcoFlow.

EcoFlow нарича PowerStream първата в света соларна система за балкони с портативна батерия. Това е комплект от начално ниво, който можете просто да включите и да започнете да използвате веднага – независимо дали сте под наем или живеете в къща без подходящ покрив за конвенционалните слънчеви панели.

 

Соларните клетки PowerStream имат мощност до 800 вата. Те се закрепват към вертикална повърхност, например перваз на балкон, или просто се поставят на пода, като всичко необходимо е включено в комплекта. Плоският кабел, който може да се прокара през прозореца, без да се пробиват дупки, се свързва към инвертор, свързан към контакта с обикновен щепсел. Излишъците от енергия могат да се акумулират в батерията на EcoFlow, но системата работи и без нея. Инверторът е подходящ за използване и с други соларни клетки на бранда.

PowerOcean е стационарна система, която изисква монтаж. За разлика от PowerStream тя автоматично включва резервното захранване в случай на проблеми с електрическата мрежа. Системата е подобна на Tesla Powerwall. Тя е съвместима с една LFP батерия с капацитет 5 kWh или с комплект от до 9 батерии с общ капацитет 45 kWh. Това позволява на средностатистическия частен дом да бъде захранван в продължение на няколко дни.

 

Хибридният инвертор PowerOcean с капацитет до 10 kW е подходящ за захранване на почти всяко еднофазно или трифазно оборудване, включително електрически печки и водни помпи. EcoFlow подчертава, че автоматичното превключване в случай на прекъсване на електрическата мрежа е толкова бързо, че потребителите почти няма да забележат изключването.

Системата е защитена от външни въздействия по IP65 стандарта. Автоматичното подгряване позволява батериите да работят дори при отрицателни температури. Соларният панел може да се монтира не само на балкона, но и на вертикална стена. Въпреки начина на монтажа EcoFlow уверява, че инсталирането на системата ще отнеме приблизително 10 минути.

PowerStream се предлага първоначално за европейците и струва 369 евро за комплекта от инвертор и чифт интелигентни контакти с поддръжка на Matter. Цената нараства до 1011 евро за +два 400V панела и до 2661 евро за 2kWh батерия. Цените на EcoFlow PowerOcean варират в широки граници в зависимост от корпуса и комплекта, като компанията не ги публикува. Устройствата вече се предлагат в европейските страни и могат да бъдат закупени още сега


source

Сподели: