October 5, 2023

EK-Quantum Torsion A60 – топ корпус от производителя на компоненти за охладителни системи с течност

Словенската компания EK започна да приема поръчки за компютърната кутия EK-Quantum Torsion A60. Тя е направена в съответствие с концепцията Matrix7, която е предназначена да опрости дизайна и сглобяването на системата за течно охлаждане от фирмени компоненти и ще бъде пусната в ограничено издание от 777 копия. Две трети от корпусите ще бъдат черни, а останалата част ще са сребристи.

Повечето от елементите на EK-Quantum Torsion A60 са изработени от алуминиеви заготовки. Това, например, направи възможно създаването на чисти кабелни канали в тавата на дънната платка. Те могат да поберат ATX 24-пинов кабел, чифт EPS12V за захранване на процесора и три 8-пинови PCI-E Power или 12VHPWR за видеокартата. Размерите на кутията са 476x276x485 mm с тегло от около 22 kg.

Друга особеност на EK-Quantum Torsion A60 е разпределителният панел на системата за течно охлаждане, която има предварително монтирана помпа D5. Предвидена е поддръжка на E-ATX дънни платки и три радиатора EK-Quantum Surface P360. Видеокартата се монтира вертикално. Един от страничните панели е покрит със закалено стъкло. Повече информация относно особеностите на корпуса можете да намерите на официалния сайт на EK.

Що се отнася до препоръчителната цена на EK-Quantum Torsion A60, тя е €2491 (с включени данъци). Доставките на кутията ще започнат в средата на ноември.


source

Сподели: