September 23, 2023

Garmin представя лекия смарт часовник Vivoactive 5 с AMOLED екран, NFC и 11-дневен живот на батерията

Garmin обяви най-новия модел на своя смарт часовник Vivoactive 5, който се отличава с лека рамка от анодизиран алуминий и редица функции за проследяване на активността. Vivoactive 5 разполага с 1,2-инчов AMOLED сензорен екран с резолюция 390 × 390 пиксела и стъкло Corning Gorilla Glass 3. Часовникът е водоустойчив до 5 атмосфери, тежи само 23 грама, а с каишката – 36 грама.

Vivoactive 5 е в състояние да проследява фазите на съня, сърдечния ритъм, нивата на кислород в кръвта и нивата на стрес. Смарт часовникът поддържа повече от 30 режима за наблюдение на спортни дейности благодарение на вградения GPS, както и набор от упражнения за потребители с двигателни ограничения. Vivoactive 5 може да регистрира тренировките и е готов да действа като личен треньор и инструктор, като предлага време за възстановяване след тренировка и сесии за медитация.

Vivoactive 5 проследява енергийните нива на потребителя, като предоставя обобщени отчети, които показват нивата на стрес, физическата активност и периодите на възстановяване. NFC функционалността ще ви позволи да използвате системата за разплащане Garmin Pay. Часовникът се сдвоява с устройства с iOS и Android и поддържа управление на известията.

Вградената памет на Vivoactive 5 е с капацитет 4 GB. Поддържат се услугите за стрийминг на музика Spotify, Deezer и Amazon Music. Допълнителни циферблати и приложения могат да се изтеглят от Garmin Connect IQ Store. Garmin обещава 11 дни живот на батерията в стандартен режим и до 21 часа с включен GPS.

Garmin Vivoactive 5 се предлага в черен, бял, розов и тъмносин цвят, на цена от 300 долара.


source

Сподели: