май 13, 2024

GEEKOM A5 – мини-компютър с процесора Ryzen 7 5800H

Брандът GEEKOM на компанията Jiteng произвежда мини-компютри, базирани на процесорите на AMD и Intel. Производителят предлага много широка гама от решения — от достъпни системи от начално ниво до компактни, но много производителни компютри. В статията ще разберем повече за модела GEEKOM A5 от среден клас на базата на AMD Ryzen процесор.

Производителят твърди, че този процесор осигурява висока производителност както при еднонишковите натоварвания, така и там, където са необходими много ядра и нишки. Мини компютърът GEEKOM A5 е подходящ за работа с много професионални софтуери, като Photoshop, AutoCAD и др. Нека добавим, че в допълнение към мощния процесор, този компютър има и доста мощна вградена графика — дори и да не е достатъчна за най-съвременните игри, като цяло ще можете да играете в комфорт.

Много мощният процесор в GEEKOM A5 работи в комбинация с 32 GB DDR4-3200 RAM, като потребителят може самостоятелно да я разшири до 64 GB. Също така е предвидена поддръжка на до три устройства за съхранение. Мини-компютърът идва с 512GB M.2 2280 SSD с интерфейса PCIe 3.0 x4. Освен това можете да добавите и 2,5-инчов твърд диск или SSD със SATA-интерфейс.

Също толкова впечатляващи са и възможностите за свързване на GEEKOM A5. Той е оборудван с два порта USB 3.2 Gen 2 Type-C, три порта USB 3.2 Gen2, един USB 2.0, два видео-изхода HDMI 2.0, 2.5 Gbps Ethernet мрежов порт, 3.5 mm аудио-жак и слот за SD карта памет. Мини-компютърът може да показва изображения на четири екрана едновременно (чрез HDMI и USB Type-C). Има и поддръжка на съвременните безжични интерфейси: Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2.

Всичко това е поместено в елегантен, компактен корпус, изработен в цвят златисто розово — това определено отличава GEEKOM A5 от „сивата“ маса черни и сребристи мини-компютри. Системата е с компактни размери — 117 × 112 × 49,2 mm, и тежи само 652 грама. Така че, ако е необходимо, няма да е трудно да го вземете със себе си. Системата може да се монтира и на гърба на монитора — в комплекта е включена и VESA стойка.

GEEKOM A5 идва с предварително инсталирана операционна система Windows 11 Pro. Производителят предлага тригодишна гаранция за мини-компютъра.

source

Сподели: