май 2, 2024

GIGABYTE пусна бета-версии на BIOS за платките с чипсетите Intel Z790 и B760

GIGABYTE пусна нова бета-версия на BIOS за дънните платки с чипсетите Intel Z790 и B760, които трябва да подобрят стабилността на някои Intel процесори. Тяхната разлика е, че те вземат предвид информацията, получена от Intel относно оптималните граници на мощността. В тази актуализация на BIOS разработчиците са добавили функцията Intel Baseline, която става достъпна при използване на процесорите Intel Core 13-то и 14-то поколение със суфикс „K“ (K-SKU CPU).

Както се съобщава в пресслужбата на компанията, тази функция може да бъде намерена в дънните платки на GIGABYTE, ако отидете в менюто Advanced CPU Settings и изберете настройката Turbo Power Limits.

Ако функцията Intel Baseline е активирана, стабилността на компютрите със споменатите по-горе процесори трябва да се подобри, но актуализираните настройки за ограничаване на мощността на процесора могат да повлияят върху производителността на тези чипове“ — се казва в прессъобщението. – Ако потребителят се нуждае от максимална производителност на компютъра, GIGABYTE предлага ексклузивната функция PerfDrive, която е оптимизирана за всеки модел платка на GIGABYTE и е предназначена да увеличи производителността на системата.

Но има важен нюанс – след активиране на функцията PerfDrive, опцията Intel Baseline няма да бъде достъпна за потребителите.

Твърди се, че бета-версиите на BIOS за дънните платки на GIGABYTE с чипсетите Intel Z790 и B760 вече са налични. Можете да изтеглите новия BIOS с оптимизациите за мощност и стабилност от официалния сайт на компанията, като използвате тази връзка.

source

Сподели: