June 21, 2023

Gigabyte ще пусне първата Mini-ITX платка на базата на чипсета AMD A620 за Ryzen 7000

Gigabyte се готви да пусне дънната платка UD-A620I-X с базовия чипсет AMD A620. Устройството ще бъде предназначено за изграждане на много компактни системи, базирани на процесорите Ryzen 7000. Това е първата дънна Mini-ITX платка с този чипсет.

Производители като ASUS, MSI, ASRock и Biostar все още не са представили своите Mini-ITX модели дънни платки с чипсета AMD A620. Според портала VideoCardz, който се позовава на тези компании, платки от този формат могат да бъдат анонсирани преди края на този месец или през юли.

Спомнете си, че самият чипсет AMD A620 не поддържа овърклок на процесорите и не е предназначен за PCIe 5.0. Освен това, този чипсет не поддържа модели процесори с висок TDP и е предназначен за използване с чиповете Ryzen, чието номинално енергопотребление е до 65 W.

Очевидно Gigabyte UD A620I-AX — това е евтина дънна платка. Тя е получила два слота за DDR5 оперативна памет и един PCIe 4.0 x16 за видеокарта. Платката е оборудвана с два SATA III порта, както и 24-пинови и 8-пинови захранващи конектори. Устройството е с вградена поддръжка на Wi-Fi, получило е 2,5-гигабитов мрежов адаптер и един M.2 слот за NVMe-устройство.

Официалният анонс на платката се очаква в близко бъдеще. Прогнозната цена на платката ще бъде не повече от $100. Поне в този ценови сегмент се предлагат дънните платки на Gigabyte с чипсета A620.


source

Сподели: