July 28, 2023

Google анонсира нов Play Store за сгъваеми устройства и таблети

Google актуализира Play Store за устройствата с голям екран като сгъваемите телефони, таблети с Android и Chromebook. Компанията за първи път обяви тези промени на Google I/O миналата година, а сега пусна четири големи актуализации, които ще помогнат на потребителите да намерят страхотни приложения за големите екрани и ще подобрят цялостното изживяване в Play Store на по-големите устройства.

Отсега нататък Google ще дава приоритет на игрите с висококачествено видео. Потребителите ще виждат видео-банери в горната част на страницата на приложението на играта, което им позволява да добият представа относно съответната игра, преди дори да решат да я изтеглят. Google също така е организирал страниците с подробности за приложението и играта в оформление с няколко колони, което позволява съдържанието да се изобразява по-високо в страницата.

За да рекламира приложенията, които изглеждат по-добре на сгъваемите устройства и таблети, Google прави няколко промени в класирането на Play Store на такива устройства. По-високи позиции в класацията ще бъдат дадени на приложенията, които се преоразмеряват добре на различните устройства и поддържат както портретна, така и пейзажна ориентация. Изборът на редакторите и другите подбрани колекции и статии също ще вземат предвид тези критерии в бъдеще. Това може да се разглежда като начин на Google да накара разработчиците да направят своите приложения по-подходящи за устройствата с по-големи екрани.

Технологичният гигант също така е подобрил и навигацията в Play Store за устройствата с големи екрани. Навигационна лента вече ще се показва отляво на таблетите, Chromebook и сгъваемите устройства. Това прави елементите от менюто по-близо до палците ви и са по-достъпни, особено когато държите устройство с голям екран в пейзажна ориентация.

Предвидена е и нова функция за търсене в режим на разделен екран, която улеснява намирането и сравняването на приложения на страницата с резултати от търсенето в Play Store. Потребителите ще виждат резултатите от търсенето и страниците с подробности за приложението една до друга, елиминирайки необходимостта да превключват между тях, когато търсят нови приложения.


source

Сподели: