май 10, 2024

Google измисли как лесно да имитира функцията Circle to Search на iPhone

Google намери начин да предостави на собствениците на iPhone изживяване, подобно на функцията Circle to Search на Android. Това стана възможно благодарение на новия пряк път за функцията Back Tap, която беше стартирана в търсачката на Google Lens.

Прекият път беше представен от Минсанг Чой (Minsang Choi), който е дизайн-мениджър на Google Lens. Той ви позволява незабавно да направите скрийншот на текущия си екран и да го изпратите до приложението на Google за анализ чрез Google Lens. Според Чой, това е „по същество същото нещо като Circle to Search, само че по-бързо.

Тази връзка може да се активира и чрез бутона за бързо действие на iPhone 15 Pro. Но както поясни сътрудникът на 9to5Mac, Абнер Ли (Abner Li), връзката може да се използва и в останалите модели iPhone, които поддържат Back Tap, което ви позволява да активирате различни функции с двоен или троен таб по задния панел на телефона.

За да използвате тази функция, първо трябва да се уверите, че вашият iPhone (6S или по-нов) има най-новата версия на iOS. Освен това трябва да инсталирате приложението на Google, ако не е инсталирано, и специалния пряк път в раздел “Специални възможности“ — “Сензорни“. След това трябва да изберете опцията “Двойно докосване“ или “Тройно докосване“ (препоръчва се двойното) на задния панел на вашия телефон. Това ще активира избраното действие при докосване. В раздел „Преки пътища“ трябва да посочите опцията „Търсене по снимка от екранна“.

Сега, когато преглеждате каквато и да е информация на вашия iPhone, ще можете просто да докоснете задния панел на устройството и функцията автоматично ще направи скрийншот на текущия екран и ще стартира търсене с Google Lens за съответното изображение. Отбелязва се, че тази функция не е толкова точна, колкото аналогичната в операционната система Android, където можете просто да оградите интересуващия ви фрагмент от екрана. Но въпреки това работи и интеграцията с Google Lens значително разширява възможностите на iOS, което ви позволява бързо да намерите необходимата ви информация.

В този контекст ви препоръчваме да прочетете и предишната ни статия относно подигравките на Google към Apple заради липсата на функцията Circle to Search в iPhone.

source

Сподели: