септември 17, 2023

Google няма да ремонтира счупените екрани на Pixel Watch

Няколко собственици на Pixel Watch казаха, че не са успели да заменят спуканите екрани на устройствата си в рамките на гаранцията. Представителите по поддръжката на Google са им казали, че компанията “няма никакви центрове за ремонт или сервиз“.

Към момента нямаме възможност да поправим Google Pixel Watch. Ако вашият часовник е повреден, можете да се свържете с отдела за поддръжка на клиентите на Google Pixel Watch, за да прегледате възможностите за замяна“ — това е казал говорителят на Google Бриджит Старки.

Какви са условията за гаранционно обслужване на Google?

Политиката за гаранция на хардуера на Google гласи, че тя не покрива щети, дължащи се на нормално износване; аварии; случаи на злоупотреба; неуспешно разглобяване на устройствата и отделните им модификации; обслужване от неупълномощен персонал на Google; Външни причини (излагане на вода, остри предмети, прекомерна сила, екстремна температура или условия на околната среда).

Можете ли самостоятелно да смените счупения екран на Pixel Watch?

Както отбелязват експертите на iFixit, техническият ремонт на Pixel Watch е възможен, въпреки че достъпът до екрана е труден. На сайта има подробни инструкции как да смените напукан, счупен или неработещ екран. Не е ясно обаче къде собственикът на часовника ще търси резервни части. Един коментатор във iFixit предлага да закупите неповреден Pixel Watch от eBay, но този подход е доста скъп.

Очаква се Google да пусне новия Pixel Watch 2 през октомври с почти идентичен дизайн.

По-рано потребителите на Pixel Watch 2 започнаха да съобщават, че задните панели на устройствата се отделят. В повечето случаи производителят разрешава проблема като част от гаранционния ремонт. Компанията обаче първоначално предложи на няколко потребители да плати $300 за ремонт.


source

Сподели: