юни 17, 2023

“Google Обектив“ се научи да идентифицира кожните заболявания

Приложението “Google Обектив“ придоби способността да открива състоянието на кожата на потребителите – за да работи функцията е достатъчно да се направи снимка на проблемната зона, съобщиха от Google в блог публикация.

За да определите вида на кожното заболяване, трябва да направите снимка и да я изпратите на “Google Обектив“. Услугата за търсене ще намери съвпадения с образеца, благодарение на което ще бъде възможно да се определи вероятното заболяване. Новата функция ще намери своите потребители, уверени са от компанията, защото може да бъде трудно да се опише бенка или необичаен кожен обрив с думи. Системата обещава да работи и при други заболявания, като изпъкналост на устните, бели линии по ноктите или при косопад от главата.

В някои случаи функцията не работи според очакванията, пише Ведомости – приложението просто търси подобни изображения и отказва да състави предполагаема диагноза. Google също предупреди, че тази функция на приложението е с информационна цел и резултатите от търсенето не представляват пълноценна диагноза.


source

Сподели: