юли 23, 2023

Google официално представи Nearby Share за Windows

Google официално стартира приложението Nearby Share за Windows. Това е инструмент, подобен на AirDrop, който дава възможност за лесно прехвърляне на данни между компютъра и мобилно устройство с Android. От месец март тази година Nearby Share се предлагаше като бета версия и само в някои държави. След това достъпът до нея бе отворен за целия свят, а сега вече е налице и стабилната версия. Интернет гигантът споделя, че бета версията на Nearby Share е изтеглена 1,7 милиона пъти.

Функционалността Nearby Share е вградена в Android от няколко години и бе достъпна само за мобилни устройства. Тя работи чрез свързване към локалната мрежа, което означава, че не се нуждаете от интернет, за да споделяте файлове. В същото време скоростта на предаване на данни е много по-висока от прехвърлянето чрез Bluetooth. Според компанията Nearby Share е получила значителни подобрения по отношение на оптимизацията, както и някои нововъведения. Потребителите вече могат да преглеждат прехвърлените изображения в панела с известия и да виждат оставащото приблизително време за прехвърляне на файла.

Google също така работи с някои производители на компютри за предварителното инсталиране на функцията Nearby Share на техните Windows компютри. Приложението Nearby Share за Windows може да бъде изтеглено от официалния уеб сайт на Google.


source

Сподели: