октомври 4, 2023

Google представи Pixel 8 и Pixel 8 Pro с 9-ядрени чипове, нови функции с изкуствен интелект и актуализирани камери

Както се очакваше, днес Google представи следващото си поколение флагмански смартфони – Pixel 8 и Pixel 8 Pro. Новите смартфони ще предложат познат от предшествениците си дизайн, актуализиран хардуер и дълъг период на поддръжка – Google обеща да пуска актуализации на Android за смартфоните в продължение на 7 години! Има и много функции с изкуствен интелект, които работят директно в новите смартфони.

Pixel 8 и Pixel 8 Pro работят на базата на едночиповата платформа Tensor G3, която има нетипичен процесор – той включва 9 ядра вместо традиционните 8 и работи на честота до 2,91 GHz. Чипът включва едно мощно Cortex-X3 ядро, 4 продуктивни Cortex-A715 ядра и 4 енергоефективни Cortex-A510 ядра. Mali-G715 отговаря за графичната обработка. Google Pixel 8 разполага с 8 GB RAM и 128 или 256 GB вградена памет, а Pixel 8 Pro – с 12 GB RAM и 128, 256 или 512 GB вградена памет. И двата смартфона нямат слот за карта памет.

Google е оборудвала Pixel 8 Pro с дисплей, базиран на 6,7-инчов OLED LTPO панел с QHD+ резолюция, 120Hz честота и яркост до 2400 нита. Pixel 8 разполага със 6,2-инчов екран на базата на OLED LTPO панел с Full HD+ резолюция, 120Hz честота и яркост до 2000 нита.

Pixel 8 Pro разполага тройна задна камера. Основният модул се базира на 50 МР сензор с подобрена стабилизация на изображението и разполага с оптика с бленда f/1,7. Широкоъгълният модул е изграден върху 48 MP сензор за изображения, а също така 48 MP сензор е даден на камерата с телефото обектив с 5-кратен оптичен зуум. И трите камери поддържат фазов автофокус. Pixel 8 Pro поддържа и 30x Super-Res цифров зуум. Предната камера е изградена на базата на 10,5-мегапикселов сензор и е получила поддръжка на автофокус. До камерите на Pixel 8 Pro е разположен новият сензор за температура на кожата Melexis MLX90632, като единственото му предназначение е да определя температурата и не предоставя никакви сложни фотографски функции.

Новите смартфони разполагат с множество вградени функции за снимки, задвижвани от изкуствен интелект. Функцията Photo Unblur е за изостряне на размазани снимки, Magic Editor за лесно редактиране на снимки, Best Take за заместване на лица в снимки с лица на същите хора от други снимки, Macro Focus за правене на по-добри макро снимки и Zoom Enhance за подобряване на снимки с увеличение. Pixel 8 Pro ще разполага и с функцията Pro Controls с още повече възможности за ръчно управление на камерата – Pixel 8 не разполага с нея.

Pixel 8 Pro има батерия с капацитет 5050 mAh с 30W кабелно зареждане и 23W безжично зареждане. Pixel 8 има 4575 mAh батерия с 27W кабелно зареждане и 18W безжично зареждане. Pixel 8 Pro поддържа Wi-Fi 7, а Pixel 8 – Wi-Fi 6E.

И двата нови смартфона на Google идват с безплатна VPN услуга от Google One и обещание за актуализации на операционната система и сигурността в продължение на 7 години. Имайте предвид, че последната версия на iOS 17 беше достъпна само за устройства на възраст под 5 години. Гласовият асистент Google Assistant също получи някои актуализации и нови функции с изкуствен интелект. Той ще може също така да превежда уеб страници и да ги чете на глас. Дори клавиатурата ще бъде оборудвана с малко изкуствен интелект, като ще може да отстранява грешки с едно докосване.

Google Pixel 8 със 128 GB вградена памет ще струва 699 долара в САЩ или 799 евро в Европа, а цената на Google Pixel 8 Pro в същата конфигурафция ще струва 999 долара в Америка и 1099 евро в Европа. Купувачите на Pixel 8 ще получат като подарък слушалките Pixel Buds Pro, а купувачите на Pixel 8 Pro ще получат часовника Pixel Watch 2. Предварителните поръчки за новите продукти започнаха днес, а продажбите ще започнат през следващата седмица.


source

Сподели: