май 8, 2024

Google представи Pixel 8a с флагманския чип Tensor G3, 120 Hz екран и 7 години ъпдейти на цена от $499

Въпреки днешното представяне на редица нови продукти от Apple, Google също не остана по-назад и представи смартфона Pixel 8a, който получи редица значителни подобрения спрямо своя предшественик.

Google Pixel 8a е снабден с подобрен 120Hz дисплей, който досега се предлагаше само във флагманските модели на Google, нов чип Tensor G3 като този във флагманите Pixel 8 и 8 Pro и поддръжка на софтуерни актуализации в продължение на 7 години.

В същото време производителят е запазил цената на 499 долара – същата като на предишния модел Pixel 7a.

6,1-инчовият екран на Pixel 8a предлага висока разделителна способност от 2400 × 1080 пиксела, а откъм поддръжката на операционната система, най-просто казано смартфонът ще получава актуализации до 2031 година, т.е. от Android 14 до Android 21.

Друго съществено подобрение е новия процесор Tensor G3 на Google, който отново преди това беше използван само във флагмана Pixel 8. Това е чип от последно поколение с подобрена производителност и енергийна ефективност. Останалите спецификации са почти същите като на миналогодишния Pixel 7a. Това са 8 GB RAM памет, 128 GB вградена памет, IP67 защита от вода и прах, скенер за пръстови отпечатъци, вграден в екрана и други функции. Наборът от камери също остава същият – 64 MP основен модул (f/1,89) и 13 MP широкоъгълен сензор (f/2,2). Предната камера също е 13 MP (f/2,2).

Що се отнася до дизайна, Pixel 8a е станал по-заоблен и по-малко квадратен в сравнение с Pixel 7a. Формата на новия смартфона наподобява тази на iPhone 7. Той се предлага се в черен, бял, зелен и син цвят. Pixel 8a е получил батерия с капацитет 4492 mAh и поддръжка на 18W бързо зареждане.

Предварителните поръчки на Pixel 8a вече са отворени, а продажбите ще започнат на 14 май. Отбелязва се, че Google все още не планира да намали цената на миналогодишния модел Pixel 7a, така че ще трябва да избирате между тези две версии в един и същи ценови сегмент.

source

Сподели: