October 5, 2023

Google представи Pixel Watch 2 с нов чипсет, стар дизайн, увеличен живот на батерията и UWB

Преди малко Google представи новия си смарт часовник, а именно Pixel Watch 2. Той не изглежда много по-различно от предшественика си, но хардуерът му се е променил драстично, като е снабден с енергийно ефективен екран и нов чипсет Snapdragon W5+ Gen 1, както и с поддръжка на ултрашироколентова технология (UWB). Освен това новата операционна система Wear OS 4 носи значителни визуални актуализации.

Първия Pixel Watch се основаваше на 10 nm процесор Exynos 9110, който беше достатъчно бърз, но отстъпваше на конкурентите си по отношение на енергийната ефективност. Второто поколение Pixel Watch разчита на 4 nm Snapdragon W5+ Gen 1, който би трябвало да подобри чувствително живота на батерията на устройството, която е с капацитет 306 mAh, почти идентичен с този на предшественика (Pixel Watch има 294 mAh). Google обещава, че новият чипсет ще осигури 24 часа живот на батерията, дори когато екранът е винаги включен с функцията Always On Display.

Pixel Watch 2 е запазил 2 GB оперативна памет, което е достатъчно за всеки смарт часовник. Той има кръгъл 1,2-инчов OLED дисплей с разделителна способност 384 × 384 пиксела, която е забележимо по-ниска от разделителната способност 450 × 450 пиксела на Pixel Watch от миналата година, но това може да окаже положително въздействие върху живота на батерията на часовника.

Pixel Watch 2 разполага с оптичен сензор за измерване на сърдечния ритъм и нивото на кислород в кръвта. Часовникът може също така да следи нивата на стрес и да предоставя подробен отчет за качеството на съня на потребителя. Функциите, свързани с ЕКГ не са налични в Pixel Watch 2, за разлика от конкурентите Apple и Samsung.

Часовникът има рейтинг 5ATM/IP68, което означава, че е прахоустойчив и подходящ за плуване в басейни. Новото допълнение тази година е ултра широколентовата връзка UWB, която ще позволи на часовника да намира и проследява други устройства, поддържащи UWB по-точно, отколкото с Bluetooth. Понастоящем Google активно разработва свой собствен UWB-базиран софтуер Find My Device за Android.

Външният вид на Pixel Watch 2 е почти идентичен с миналогодишния модел. Google се придържа към по-ранното си решение да пусне часовника само в един 41-милиметров размер. Часовникът има обикновен гладък стъклен преден панел, но новите циферблати предлагат голямо разнообразие и балансират между четливост и плътност на информацията.

Google предлага четири основни категории циферблати: Accessible (достъпен), Arc (дъга), Gold Digital (златен) и Analog Bold (аналогов). Първата опция е изцяло посветена на четливостта, простотата и лекотата на четене. Циферблатите от серията Bold оправдават името си, като предлагат визуално удебелени елементи на интерфейса. Категорията Arc включва „дъги“ – индикатори за степента, в която часовникът проследява различните задачи, които изпълнява потребителя през деня. Количеството данни на основния екран може да бъде персонализирано от потребителя.

Възможна е допълнителна персонализация с помощта на сменяеми гривни и каишки. Вече са налични перфорирана каишка Active Sport Band за 50 долара, плетена каишка за 60 долара и стоманена гривна.

Google Pixel Watch 2 ще бъде наличен скоро на непроменена цена в сравнение с първата версия на часовника – 350 долара за Bluetooth варианта и 400 долара за LTE варианта. Едновременно с новия часовник Google представи и безжично зарядно устройство с цена от 30 долара, което може да видите на снимката по-долу.


source

Сподели: