май 10, 2024

Google разработи нов механизъм за прехвърляне на данните от един смартфон към друг

Технологичният гигант Google работи за оптимизиране на процеса по преминаване към новите смартфони и по-специално експертите на компанията са успели значително да ускорят прехвърлянето на данните от старите телефони чрез двоен канал: при едновременно използване на Wi-Fi и кабел.

Когато потребител преминава към нов телефон, той има три варианта за прехвърляне на данните от старото си Android-устройство. При първия, може да копира приложенията и данните, като свърже двете Android-устройства чрез съвместим кабел. При втория, трябва да използва безжична Wi-Fi връзка. При третия, възстановяването на данните става от архива на Google One. Днес Google изглежда е успял да комбинира няколко метода едновременно, за да ускори прехвърлянето/възстановяването на данните.

Член на Android Authority Assemble Debug откри код, свързан с новия метод за прехвърляне на данни в Google Data Restore Tool във версия 1.0.624892571. Google нарича новия процес „MultiTransportD2dTransport“. По принцип, скоро при преминаване от старо към ново устройство ще стане възможно възстановяването/прехвърлянето на данните, като използвате Wi-Fi и кабел едновременно, за да ускорите процеса.

Разбира се, следва да се има предвид, че споменаването на подобна функционалност е открито в код и тя може и да не стане никога реалност.

source

Сподели: