September 26, 2023

Google сравни iPhone с пейджър заради липсата на поддръжка на RCS

Google реши отново да призове Apple да въведе поддръжка за технологията за изпращане на съобщения RCS (Rich Communications Services) в iPhone. Този път гигантът в търсенето публикува видео, в което сравнява съвременните iPhone-и с пейджъри от 90-те години на миналия век.

Видеоклипът е монтиран така, че да наподобява типична реклама на Apple с ярки ефекти и модерна музика, но вместо нов iPhone видеото „продава“ остарял пейджър с името iPager. „Чакахте ли иновации?“ – пита видеото и веднага отговаря: „Време е да чакате повече.“

Goggle отбелязва, че старите стандарти SMS и MMS лишават потребителите от криптиране от край до край, групови чатове и възможност за изпращане на висококачествени изображения и видеоклипове. Освен това съобщенията, изпратени от устройства с Android се показват на iPhone на по-малко контрастен зелен фон вместо на син. iMessage от своя страна предлага подобни функции, но само за съобщения, изпращани между други потребители на iMessage, в резултат на което потребителите на Android се възприемат като досадници – реален проблем в страни като САЩ, където повече от половината население използва iPhone.

Операторите и производителите на смартфони като Samsung вече са приели технологията RCS, но ангажиментът на Apple към собствения ѝ стандарт iMessage от известно време предизвиква гнева на Google, но за съжаление тази инициатива едва ли ще промени нещо на практика: миналата година главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук предложи на потребителите на Android просто да преминат към iPhone в отговор на въпрос за плановете на компанията за въвеждането на RCS.


source

Сподели: