October 7, 2023

Google ще осигурява резервни части за Google Pixel 8 и Pixel 8 Pro в продължение на 7 години

Смартфоните Google Pixel 8 и Pixel 8 Pro, наред с другите неща, удивиха с факта, че за тях компанията обяви седем години актуализации на операционната система. Дори Apple не предлага такова нещо, а само преди няколко години в най-добрия случай за смартфон с Android можеше да се разчита на две години. С оглед на тази стъпка на Google възникна въпросът за наличието на резервни части. За щастие, компанията прави всичко и за удобството на потребителите: резервни части ще има.

В интервю за Android Authority директорът по управление на продуктите на Google Соня Джобанпутра потвърди, че компанията ще произвежда и ще предлага резервни части за тези смартфони през всичките седем години.

„Резервните части ще се предлагат в продължение на седем години. Това е част от нашия ангажимент, тъй като по този начин се доближаваме до седемте години обновявания, през които ще предоставяме нашите части, така че потребителите да могат да поддържат работата на своя хардуер през това време“ – заяви топ мениджърът.

Да припомним, че Google също така заяви, че работи с iFixit, за да направи новите Pixels по-лесни за ремонт. Можем да се надяваме, че компанията ще възприеме подобен подход и към новия Pixel Watch 2, тъй като Google просто отказва да ремонтира първия.


source

Сподели: