юни 27, 2023

Google ще промени логото на Android

Google обяви, че ще промени изписването на името на Android и дизайна на талисмана на операционната система. Нововъведенията ще влязат в сила с излизането на следващата версия на мобилната ОС, съобщава порталът 9to5google.

Отбелязва се, че с пускането на Android 14 изписването на името на операционната система ще започва не с малка буква „а“, а с главна. Същевременно, компанията ще се откаже от използването на плоското лого на Android във вид на зелен робот в полза на обемно. Преди това, последната промяна на логото на ОС се извърши през 2019 г.

Въпреки че пускането на обновеното лого няма да се състои до есента на 2023 г., Google намеква за това събитие от няколко месеца. И така, обемната глава на робота блесна на CES 2023, конференцията Google I / O 2023 и дори в рекламните материали на Samsung Galaxy S23 и Z Flip 4.

Предполага се, че новото лого на Android ще се показва, когато смартфоните се включват. В момента потребителите могат да видят стария дизайн, придружен от фразата “Powered by android’.


source

Сподели: