November 1, 2023

Google Chrome е твърде бавен на iPhone: ето 5 начина да ускорите процеса

Откривате ли, че Chrome на вашия iPhone работи твърде бавно? Може да бъде много разочароващо, когато браузърът ви спре да отговаря, когато се опитате да заредите уебсайт или използвате функциите за търсене. Но не се притеснявайте – има няколко начина да ускорите работата на браузъра си и да го използвате пълноценно

Как да подобрим мобилния интернет на Chrome в iPhone?

  1. Уебсайтовете съхраняват данни от предишни посещения в кеша на телефона, който е предназначен да ускори зареждането на често посещаваните страници. Това може да е полезно, но ако телефонът натрупа твърде много кеш, това може да забави цялостната производителност на Chrome и други приложения, работещи във фонов режим. И ще получите бавен интернет на телефона си.

За да изтриете тези данни, отидете в приложението „Настройки“ на началния екран, изберете Safari, щракнете върху „Изчистване на хронологията“ и потвърдете избора си, като щракнете върху „Изчистване“. Също така опитайте да изчистите всички неизползвани добавки, за да освободите ресурси в паметта. Това ще помогне да се гарантира, че никой от тях не причинява ненужни забавяния или процеси, които се нуждаят от повече памет, за да работят във фонов режим.

2. Изглежда очевидно, но това е много важна стъпка – всеки път, когато отворите приложение, то работи във фонов режим, като заема ценни ресурси на вашето устройство, което може да забави други приложения като Chrome, ако са претоварени с едновременно извършвани операции.

За да предотвратите това, отидете в ‘Диспечер на задачите’ (на iPhone 8+) или натиснете двукратно бутона Home (на предишните модели) и проверете кои програми се изпълняват активно в момента; затворете тези, от които вече не се нуждаете, като плъзнете с пръст по екрана наляво, след което отворете отново Chrome за повече производителност!

3. Актуализирането на приложението ви позволява да организирате оптималната работа на устройството. Често остарелите приложения могат да се сринат или неочаквано да спрат да работят, поради проблеми със съвместимостта с новите версии на iOS, които редовно се пускат. Актуализирането помага да се коригират грешки в предишните версии, които карат уеб-страниците да се зареждат бавно и т.н. Затова се уверете, че както самият iOS, така и страничните приложения като Chrome са винаги актуални.

4. Използвайте Google Public DNS. Ръчното конфигуриране на DNS настройките може да изглежда сложно на пръв поглед, но всъщност е много просто:

  • въведете в търсенето Spotlight «settings» и отворете Network settings;
  • изберете свързаната в момента Wi-Fi мрежа, след което щракнете върху Advanced и Configure DNS;
  • променете съществуващите стойности по подразбиране за протоколите IPV4/IPV6 (ако е приложимо);
  • въведете публичните DNS адреси на Google;
  • запазете промените си, преди да излезете от прозореца.

Тази настройка ще позволи по-бързото насочване на трафика през сървърите на Google Play.

  1. ERestrict Background Data Usage (Ограничения за използването на фонови данни)

Активирането на тази функция за определени приложения/услуги ще позволи използването на ограничено количество данни във всяка сесия. Това означава, че задачи като изтегляне на големи файлове няма да повлияят отрицателно върху общата скорост, осигурявайки достъпа, от който се нуждаете за ежедневната си работа.


source

Сподели: