май 16, 2024

Google I/O 2024: новата ИИ функция Ask Photos може чрез заявка да намери конкретна снимка сред хиляди фотографии

Google продължава да внедрява изкуствения интелект в своите услуги.

За никого не беше изненада, че фокусът на конференцията за разработчици Google I/O беше върху изкуствения интелект и всичко, свързано с него. Първо главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай запозна участниците и зрителите с историята на разработката на Gemini, а след това сподели подробности за новите функции на изкуствения интелект, които ще се появят в продуктите на гиганта за търсене това лято.

Google планира да интегрира повече функции на Gemini във всяка от своите услуги и скоро ще добави нова AI функция, наречена Ask Photos. Тя ще се появи в приложението Google Photos и ще може бързо да намира снимки въз основа на заявка от страна на потребителя. Така например можете да поискате от Gemini да намери регистрационния номер на автомобил и той ще сканира цялата библиотека и ще избере снимките, които показват този номер. Но това не е всичко, което Ask Photos може да предложи. С тази функция можете да организирате снимките и спомените си по по-ефективен начин. Например, потребителят може да поиска от изкуствения интелект да покаже напредъка на детето в уроците по плуване или подробности за украсата на празнично парти, и той ще предостави съответната информация.

Инструментът Ask Photos ще се появи в приложението Google Photos това лято и първоначално ще бъде достъпен само за собствениците на смартфоните Pixel. Освен това е възможно Google да иска да го направи част от платените функции за абонатите на облачната услуга Google One.

source

Сподели: