май 11, 2024

Google Messages ще показва имената на непознати номера, които ви изпращат SMS-и

Google разработва нова функция за приложението си „Messages/Съобщения“, която ще позволи на получателите на съобщения (SMS-и) и да виждат името на подателя, дори ако номерът му не е запазен в контактите им. Нововъведението стана известно благодарение на APK анализ на последната бета версия на приложението.

Функцията ще работи, ако подателят е с активирана функция „откриване на профил“. Когато получател получи съобщение от номер, който не е в списъка му с контакти, името на подателя ще се показва в известието за съобщението.

Струва си също така да се спомене, че възможността да се вижда името, когато номерът е неизвестен не е нещо ново за някои бета тестери, които вече са имали достъп до такава функция. Новото обаче е, че имената вече ще се показват директно в известието.

Как изглежда новата функция.

За разлика от WhatsApp, където потребителските профили могат да включват име на акаунта, телефонен номер и статус, преди приложението за съобщения на Google позволяваше да се види само телефонният номер на подателя, без да има начин да се идентифицира той, докато потребителят не отвори приложението. Новата функция отстранява този недостатък, като позволява незабавно да се установи кой е изпратил съобщението, което е особено важно в борбата срещу SMS спама.

Функцията все още е в процес на разработка и няма гаранция, че ще се появи в окончателната версия на продукта. Въпреки това подобни промени могат значително да опростят взаимодействието с нови контакти и да подобрят използваемостта на приложението за съобщения на Google.

source

Сподели: