юни 13, 2023

Google Pixel 8 Pro ще получи тройна камера и инфрачервен термометър

Смартфоните Google Pixel 8 се очаква да бъдат пуснати тази есен и изглежда, че производителят е решил да запази за тях използваната в настоящия Pixel 7 камера. Както и преди, моделът Pro ще получи по-богат набор от функции в сравнение с базовия, установиха от изданието Android Authority.

Google Pixel 7 и 7 Pro, които дебютираха миналата година, разполагат със същите основни камери, базирани на сензорите Samsung Isocell GN1. Pixel 8 и 8 Pro ще разполагат с по-усъвършенстван 50-мегапикселов сензор Isocell GN2, който улавя 35% повече светлина при намалено време за експозиция. Това означава, че качеството на изображенията при слаба светлина ще се подобри и размитите снимки ще бъдат сведени до минимум.

Свръхширокоъгълните камери за смартфони ще бъдат различни. Базовият Pixel 8 ще получи сензора Sony IMX386, от Pixel 6, докато Pixel 8 Pro ще разполага с 64-мегапикселовия IMX787, който е същият, използван в основната камера на бюджетния Pixel 7A. Pixel 8 и 8 Pro ще разширят зрителното поле на широкоъгълната камера: първата от 0,67x на 0,55x, а втората от 0,55x на 0,49x. Телефото-обективът на Pixel 8 Pro отново ще получи 5x оптично увеличение и 48MP сензор на Samsung. 11-мегапикселовият сензор на Samsung при предната камера също ще бъде запазен.

И накрая, източникът потвърди, че Google Pixel 8 Pro ще бъде оборудван с безконтактен инфрачервен термометър.


source

Сподели: