юли 10, 2023

Google Pixel Fold се отвори на обратната страна – самият смартфон е счупен, но не и пантата

Авторът на YouTube канала JerryRigEverything проведе серия от тестове за здравина на новия сгъваем смартфон Google Pixel Fold. Устройството се оказа доста крехко, но линията на сгъвката е изненадващо добра.

Производителят твърди, че Google Pixel Fold се отваря до цели 180°. В действителност това не е съвсем вярно. Естественият ъгъл на вътрешния дисплей при отваряне е 178,8°, но с известно усилие може да се увеличи и до приблизително 184°, без видима опасност от повреда.

Авторът на стрес-ревюто започна изпитанията с опити да надраска смартфона. Драскотините по корпуса лесно се появяват, дори и с обикновен нож. Закаленото стъкло на външния дисплей се оказа по-здраво — върху него можеха да се оставят следи само от предмети с твърдост от 6 и 7. Но пластмасовото покритие на вътрешния гъвкав дисплей се провали. Авторът на ревюто се опита да го надраска с продукт със същата твърдост и екранът отстъпи още при първия опит. Впрочем, дори и първите номера на твърдост бяха много: дори нокът остави драскотини. Това е проблем при всички сгъваеми устройства и все още не е ясно кога ще бъде решен.

Втората серия от тестове беше с нагряване на екраните с пластмасова запалка. И отново външният дисплей се оказа по-издръжлив. 16 секунди директно излагане на огън оставиха видимо петно ​​върху него. И вътрешният екран се държеше непредсказуемо: след 6 секунди излагане на огън, Google Pixel Fold просто се изключи. Рестартирането на устройството отне известно време и при зареждането то изведе съобщение, че е принудено да се изключи поради прегряване.

Последният тест беше огъването на Google Pixel Fold в обратна посока. Тестерът трябваше да положи малко усилия, преди смартфонът да се повреди: дясната страна на сгъваемия дисплей се изключи и само лявата се опита да работи. И тогава всичко беше наистина лошо — устройството се оказа напълно огънато в обратната страна и накрая се повреди. За чест на инженерите на Google, при такъв варварски удар почти целия корпус на смартфона се повреди, но пантата на сгъвката остана непокътната — оказа се по-здрава. Но Samsung Galaxy Z Fold 4 не можеше да бъде счупен от същия автор с голи ръце поради различната конструкция на пантите: когато се разгънат, половинките на корпуса прилягат плътно една към друга, което прави устройството почти нечупливо.


source

Сподели: