септември 23, 2023

Google Pixel, Samsung и други смартфони бяха лишени от функцията “Доверени устройства“ в Smart Lock – вероятно за известно време

Собствениците на смартфоните Google Pixel, Samsung и други производители са забелязали, че опцията „Доверени устройства“ е изчезнала от раздела с настройки Smart Lock. По всяка вероятност това не е някакво нововъведение, а грешка, която ще бъде коригирана в обозримо бъдеще.

Какво представлява функцията Smart Lock?

Функцията Smart Lock, която дебютира в Android 13, ви позволява да не заключвате своя смартфон при определени условия: когато се използва директно от собственика, когато работи на надеждно място или когато одобрени устройства са свързани към него — като часовника по Bluetooth или информационно-развлекателната система в колата. В Android 14 функцията беше преименувана на Extend Unlock.

В какво се състои проблема и кога се очаква да бъде разрешен?

Изчезването на опцията за доверените устройства беше открито след пускането на Android 14 QPR1 Beta 1, но вероятно не е било свързано с него, тъй като е налично на устройствата, работещи с Android 13 и 14 с услугите Google Play във версия 23.35.15 — проблемът може да е свързан с последния. Журналисти от ресурса 9to5Google провериха няколко устройства, включително и Samsung Galaxy Z Fold 4, и установиха, че поне едно от тях все още има „Доверени устройства“ в Smart Lock.

Съществува и версия, че проблемът ще изчезне с пускането на следващата актуализация на Google Play — функцията Smart Lock се използва активно и е малко вероятно Google да е решил да се отърве от нея без съобщение и без да предложи алтернатива.


source

Сподели: