юли 22, 2023

Google Play ще показва различни отзиви за приложенията в зависимост от мобилното устройство

Първоначално операционната система Android е разработвана като софтуер за смартфони, но бързо се разпространява и в други устройства с различен форм-фактор. Днес приложенията за Android могат да се използват на таблети, телевизори, часовници, лаптопи и сгъваеми устройства, а общото хранилище за всички тези джаджи остава магазинът Google Play. Когато потребителите искат да инсталират дадено приложение, те гледат неговия рейтинг и четат отзивите, но проблемът е, че приложението не работи по един и същи начин на различните устройства. Изглежда, че Google вече подготвя добавянето на подходящо филтриране в Google Play.

Потребител на Twitter с псевдоним @AssembleDebug откри, че Google Play експериментира с нова функция, която добавя филтри по тип устройство. Съответните раздели се появяват в горната част на страницата на приложението, и дават възможност за избор на желания тип устройство: смартфон, таблет, телевизор или Chromebook. В зависимост от това се променят средната оценка и отзивите за приложението. Показаните скрийншоти съответстват на избрания форм фактор.

Това нововъведение вероятно е допълнение към опцията „Инсталиране на други устройства“, което я прави по-полезна, тъй като предлага възможност за бърза проверка дали приложението ще работи на таблет или Chromebook. Към момента разделянето по тип устройство все още е в процес на тестване и засега не е достъпно за потребителите. Очевидно е, че функцията е активирана в настройките за разработчици. Предвид факта, че функцията е активна и бутоните работят, тя би трябвало скоро да бъде представена.


source

Сподели: