September 11, 2023

GoPro представи флагманската екшън камера Hero 12 Black на цена от 399 долара

GoPro представи най-новото попълнение към своята дългогодишна линия екшън камери. Наречената по подходящ начин GoPro Hero 12 Black е с редица подобрения в сравнение с предшественика си и от днес е достъпна за предварителни поръчки преди пускането ѝ на пазара в цял свят на 13 септември.

Hero 12 Black включва акумулаторната батерия Enduro на компанията, която в комбинация с подобрената система за управление на захранването на камерата може да осигури до 2 пъти по-дълго време на работа в сравнение с предшественика си (над 155 минути запис при 1080p30 / над 95 минути при 5,3K30).

Говорейки за качество, новата екшън камера може да заснема с разделителна способност до 5,3K при до 30 кадъра в секунда. Както отбелязват от GoPro, това е с 91% повече от 4K и сys 665% повече от 1080p. Другите режими на запис включват 8x Slo-Mo с резолюция до 2,7K и традиционно 4K заснемане с до 120 кадъра в секунда. Снимките могат да бъдат заснемани с резолюция до 27 мегапиксела.

„Новата ни флагманска камера е кулминацията на 21-годишния опит на GoPro и страстта ни да ви помогнем да заснемете и споделите живота си по един завладяващ, подобен на сън начин, който кара вас и вашата аудитория да се чувствате така сякаш отново сте там, преживявайки любимите си преживявания в ярки детайли.“

казва Николас Уудман, главен изпълнителен директор и основател на GoPro

GoPro Hero 12 Black поддържа и безжично аудио, което позволява на потребителите да заснемат звук директно от Bluetooth устройства като слушалки, микрофони и дори Apple AirPods. Редица опции за съотношение на страните са подходящи за всички видове създатели на съдържание.

Освен новата екшън камера, GoPro обяви и Max Lens Mod 2.0 – прикрепящ се аксесоар за обектив, който може да разшири зрителното поле на камерата до 177 градуса при 4K резолюция и 60 кадъра в секунда. Твърди се, че добавката е по-малка и по-лека от предшественика си и разполага с обектив, който е два пъти по-устойчив на надраскване от преди. През октомври ще се появят и други аксесоари, като „удължител“ и водоустойчиво дистанционно управление на затвора.

Цената на GoPro Hero 12 Black започва от 399,99 долара, а Max Lens Mod 2.0 ще ви струва още 99,99 долара (или 79,99 долара за абонати на GoPro). Налична е и версия Creator Edition, която включва няколко допълнителни аксесоара, което ще ви струва 599,99 долара. Предварителните поръчки вече са отворени преди планираното пускане на GoPro Hero 12 Black на пазара на 13 септември.


source

Сподели: