October 4, 2023

HMD Global започна производството на лимитираната серия Nokia XR21 в Унгария

Както беше обещано в началото на годината, HMD Global стартира производството на смартфони в Европа и по-точно в Унгария. Първият модел, който слезе от поточната линия беше смартфонът Nokia XR21 Limited Edition.

Тази новина не е сигнал за началото на гигантско „преместване“ на съществуващите производствени мощности на HMD Global в Китай и Индия към Европа – не би имало смисъл компанията да произвежда всички свои смартфони в Европа и после да ги изпраща обратно в Азия, която все още е значителен пазар за компанията. HMD Global ясно заяви, че става въпрос за задоволяване на много специфично търсене от страна на много специфичен набор от клиенти, при които суверенитетът и локализацията са от първостепенно значение.

От първата партида на Nokia XR21 Limited Edition, която се състои от 50 бройки, само 30 ще бъдат пуснати в публична продажба. Всеки смартфон ще бъде гравиран със свой уникален сериен номер – устройствата ще се предлагат само в цвят Frosted Platinum (сив) и ще се доставят в специална версия на опаковката.

Смартфонът Nokia XR21 беше представен още през май. Устройството разполага със здрав корпус, който отговаря на изискванията на MIL-STD-810H (военен стандарт за устойчивост) и сертификат IP69K – най-високата степен на защита от вода и прах. Nokia XR21 е оборудван с 6,49-инчов FHD+ IPS дисплей със 120 Hz честота на опресняване и защита Gorilla Glass Victus.

Nokia XR21 се захранва от процесор Qualcomm Snapdragon 695, работи с Android 12, разполага със 64-мегапикселова основна камера и 8-мегапикселов широкоъгълен модул. Капацитетът на батерията е 4800 mAh и поддържа 33W зареждане.

Nokia XR21 Limited Edition ще стува за 699 евро/599 паунда в Германия, Франция, Австрия, Нидерландия, Белгия, Испания, Италия, Финландия и Обединеното кралство. По-късно на пазара ще се появи базова версия на Nokia XR21 в черен цвят, която ще струва 649 евро/549 паунда.


source

Сподели: