юни 9, 2023

Honor успя да увеличи многократно световните си продажби, въпреки кризата на пазара на смартфоните

Световната финансова криза удари силно потребителите, намалявайки търсенето и превръщайки миналата година в най-лошата за сегмента на смартфоните от десетилетие. Времената са трудни за много OEM производители на смартфони, тъй като те коригират своите планове за развитие на фона на настоящата ситуация. В същото време, доставките на смартфоните Honor през първото тримесечие на 2023 г. са се увеличили четири пъти, в сравнение със същия период на миналата година.

Това се посочва в отчета на изследователската компания Counterpoint Research. През изминалата година Honor, която беше отделена от Huawei в края на 2020 г., отчете впечатляващ растеж в Европа, Близкия изток и Африка и Латинска Америка, където доставките на бранда са се увеличили съответно пет, шест и осем пъти.

На Honor отне известно време, за да се върне в Европа след независимостта си. Марката се завърна в региона в началото на 2022 г. и установи партньорства с много големи търговци и телекомуникационни оператори. Партньорствата с операторите са ключови в бъдещите перспективи за растеж, тъй като техните канали за продажба представляват до 40% от общите сделки в региона (срещу около 55% в Западна Европа).

Флагманските смартфони от серията Magic, започвайки с Magic 4 Pro, се продават добре във Франция, Германия и Обединеното кралство. Смартфоните от среден клас, като Honor 50 и Honor 50 Lite, станаха най-продаваните под тази марка през първото тримесечие на 2022 г., а тази година бяха заменени от Honor 70, който също стана много популярен. По-достъпните смартфони от серията Honor X се представиха добре на по-чувствителните пазари, включително Италия и Източна Европа. С това Honor успя бързо да набере инерция в Европа и компанията планира да запази тази инерция с новите модели от утвърдените серии като Magic (Magic 5 Pro стартира през второто тримесечие на 2023 г.), както и новите продукти като сгъваемият Magic Vs.

Най-бързият ръст на бизнеса на Honor се наблюдава в Латинска Америка, където доставките са се увеличили осем пъти на годишна база и три пъти на тримесечие, спрямо предходното тримесечие. Делът на Honor расте в много страни от региона, а в Колумбия и Перу брандът влезе в челната петица по доставки на смартфони. Значителен успех е постигнат и в Панама и Гватемала. Близкият изток и Африка са ключов пазар за растежа на Honor. По отношение на доставките, марката влезе в челната петица в ОАЕ, Саудитска Арабия, Ирак и редица други страни.


source

Сподели: