юни 9, 2023

HTC пуска своя конкурент на Apple Vision Pro насочен към бизнеса

Подразделението за виртуална реалност на HTC, Vive обяви чисто нов хедсет, предназначен за бизнеса, в комплект със специално уеб приложение за управление.

Новият Vive XR Elite Business Edition ще бъде наполовина по-евтин от Apple Vision Pro, като цената се очаква да бъде 1299 долара, и макар да не е толкова бляскав като своя съперник, първоначалните спецификации показват, че той все пак може да бъдат достоен претендент.

В същото време компанията обяви Business+ – услуга, която има за цел да направи управлението, наблюдението и персонализирането на устройствата и потребителите по-плавно.

Хедсет HTC Vive XR Elite за бизнеса

Vive разглежда своя нов бизнес хедсет като средство за обучение и визуализация, както и като инструмент за улесняване на сътрудничеството. Поради тази причина HTC е проектирала XR Elite така, че да се справя с продължителна употреба, като е вградила в него сменяема 24Wh батерия и активно охлаждане за регулиране на зоната на комфорт и производителност.

Двойката дисплеи с резолюция 1920×1920 предлага почти 4K разделителна способност в 110-градусово зрително поле. Честотата на опресняване от 90 Hz обещава да бъде в крак и с някои от най-сложните визуализации.

Подобно на други подобно устройства, които вече се предлагат на пазара, и благодарение на това, че Vive XR Elite е по-евтин от Vision Pro на Apple, HTC реши да използва физически контролери в устройството си, които нарича контролери със 6 степени на свобода (6DoF). Въпреки това тя разполага с ограничена технология за проследяване на ръцете за извършване на действия като навигация, щракване, плъзгане, превъртане и дори писане.

Що се отнася до сензорното оборудване, XR Elite Business Edition включва четири камери за проследяване, 16MP RGB камера, сензор за дълбочина, G-сензор, жироскоп и сензор за близост. Освен това разполага с Bluetooth 5.2 (BLE) и Wi-Fi 6E и се захранва от процесор Qualcomm Snapdragon XR2 с 12 GB RAM памет и 128 GB място за съхранение.

Закупилите хедсета получат 2-годишна гаранция за търговска употреба, както и аксесоари за батерията и контролера. Като част от сделката те могат да очакват и безплатен достъп до Vive Business+.


source

Сподели: