юли 18, 2023

Huawei вече не се нуждае от високотехнологичните американски чипове: Huawei Mate 60 с китайски 5G модем се очаква още през септември

Китайската компания Huawei скоро ще представи новия си флагмански смартфон Huawei Mate 60 с поддръжка на 5G, според публикуваната наскоро информация на китайското издание Mydrivers.

Изданието е получило данни, според които Huawei Mate 60 с поддръжката на 5G ще бъде официално ще излезе на пазара в края на месец септември. Смартфонът ще бъде оборудван със системата върху чипа Snapdragon 8 Gen 2 с интегриран 4G модем, тъй като поради наложените санкции Huawei не е оторизирана да закупува каквито и да било 5G чипове. Но Huawei е успял да разработи да произведе необходимото количество 5G модеми и ще ги използва в своя нов мобилен телефон.

Според тази информация, новият смартфон Huawei Mate 60 ще бъде оборудван с 6,78-инчов извит екран с компактен прорез за предната камера. Главният сензор на основната камера ще бъде 1-инчовият Sony IMX989 с резолюция 50 МР. Захранването ще се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 5100 mAh с поддръжката на бързи 88 W жично и 55 W безжично зареждане.

Разбира се, новото мобилно устройство на китайския технологичен гигант ще работи под управлението на фирмената мобилна операционна система HarmonyOS 4.0.

Според тези предварителни данни смартфон Huawei Mate 60 в зависимост от конфигурацията ще струва от 1050 до 1400 щатски долара.


source

Сподели: