май 8, 2024

Huawei представи олекотения лаптоп MateBook X Pro и вдъхновения от изкуството таблет MatePad 11.5″ S

Вчера Huawei организира събитие в Дубай (ОАЕ), на което представи редица нови продукти. Наред с други, компанията представи глобалната версия на актуализирания лаптоп MateBook X Pro, както и таблетът Huawei 11,5″ S.

Huawei MateBook X Pro се отличава с естетичен дизайн и интелигентни функции. Устройството тежи само 980 грама, а дебелината на корпуса му е едва 13,5 мм. Според компанията това е единственият лаптоп с високопроизводителен процесор Intel Core Ultra 9, който тежи по-малко от 1 килограм. Преносимият компютър се отличава с оптимизиран дизайн, използващ патентования от Huawei подход за модулно разположение на платките и използването на свръхлеки и високоякостни алуминиеви компоненти.

Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro използва системата Shark Fin на Huawei за отвеждане на топлината от компонентите, която е подсилена със специални вентилатори и осигурява стабилна и безпроблемна работа на устройството дори при изпълнение на задачи като рендиране на 4K видео или компилиране на код.

Актуализираният таблет Huawei MatePad 11.5″ S е първото устройство на Huawei в този форм-фактор с OLED екран Huawei PaperMatte. Екранът е с диагонал 11,5 инча, разделителна способност 2,8K и честота на опресняване 144 Hz. Съотношението на страните е 3:2, което е близко до „златното сечение“.

Huawei MatePad 11.5″ S

Екранът Huawei PaperMatte има покритие, което намалява отразяването до по-малко от 2%, като елиминира 99% от смущенията на светлината. Tова ще ви позволи да гледате удобно съдържание дори при пряка слънчева светлина, а също така предпазва от пръстови отпечатъци. Яркостта на екрана е 500 нита. Налична е и поддръжка на стилус.

Таблетът е поместен в лек алуминиев корпус и тежи само 510 грама, като дебелината му е 6,2 мм. Компанията не е уточнила какъв чип е използван в таблета. Няма никакво съмнение, че става дума за процесор от фамилията HiSilicon Kirin. Капацитетът на батерията е 8000 mAh. Трябва да се отбележи, че таблетът не поддържа услугите на Google.

За любителите на рисуването Huаwei предлага приложението GoPaint, което открива нови възможности за самореализация в областта на дигиталното изкуство с помощта на таблет. Компанията заяви, че приложението GoPaint е създадено в резултат на сътрудничеството на лабораториите на Huаwei с 8 различни изследователски екипа, включително специалисти по материали, оптика и графично изобразяване.

При разработването на GoPaint Huаwei си е сътрудничила и с водещи експерти в областта на изкуството, за да постигне възможно най-реалистичните ефекти на писане и рисуване. С над 100 виртуални четки, реалистични текстури и видове платна, които да задоволят и най-претенциозния потребител. Благодарение на енджина за рисуване FangTian, GoPaint поддържа множество слоеве, ниска латентност и висока честота на кадрите.

Huawei MateBook X Pro ще бъде на разположение от юни 4 с цена от 1999 евро в Европа в конфигурация с 16 GB RAM + 1 TB памет за съхранение. Във Великобритания лаптопът ще се продава и във версия с 32 GB RAM и 2 TB съхранение за 2099 паунда. Стартовата цена на новия MatePad 11,5″ S с PaperMatte дисплей ще е 399 евро.

source

Сподели: