September 16, 2023

Huawei представи часовник с 18-каратово злато: Huawei Watch Ultimate Gold Edition ще се продава в България за 6000 лв

Току що на събитието си в Барселона Huawei представи модела Watch Ultimate Gold Edition. Споделяме и характеристиките и цената, а не успяхме да го видим и на живо, но за съжаление не и да го вземем с нас.

По време на събитието представители на компанията споделиха, че Huawei успяват да продаде милиони продукти и аксесоари от тази категория всяка година. Тя също е на върха в производството на умни часовници и показването на свръх луксозен модел е следващата крачка.

Huawei Watch Ultimate Gold Edition, както и моделът Watch Ultimate, идва на сцената със сертификат за водоустойчивост ISO 22810 и сертификат за водолазно оборудване EN13319. Този хардуер прави модела издръжлив за 24 часа под вода до 100 метра. Освен това структурата от сплав на основата на цирконий прави продукта устойчив на морска сол.

Ultimate Gold Edition е първият златен смарт часовник на Huawei. Диамантено гравирани 3D трапецовидни шарки, златен безел, златна коронка, златна PVD титаниева каишка с катарама тип „пеперуда“ са основните елементи на дизайна на този уникален продукт.

Изпълнен с 1,5-инчов LTPO AMOLED кръгъл дисплей, моделът на Huawei излиза на сцената с 530 mAh батерия. Huawei твърди, че той може да се използва до 14 дни един заряд на батерията, а при активна употреба зарядът няма да се изчерпи до 8 дни. Устройството се предлага с безжично зарядно устройство Qi, което осигурява пълно зареждане за 60 минути.

Часовниците от висок клас се произвеждат с материали, използвани в космическата индустрия. Те са устойчиви на деформация дори при високи температури и предлагат лъскав метален външен вид. Това качество ги прави подходящи за луксозни вечери, планински терени, горещи пустини и дори за ежедневно носене. Процесът на оцветяване е естествен и траен, в резултат на което се получава гладко и блестящо покритие.

Нано-технологичният керамичен безел на Huawei Watch Ultimate е изработен от наномикрокристална керамика с помощта на повече от 24 техники за обработка, прецизна CNC обработка и фино гравиране на деликатната му вътрешна структура. Керамиката има блясък, подобен на този на скъпоценните камъни, като същевременно е 6 до 7 пъти по-твърда от неръждаемата стомана, което ѝ придава свойства на устойчивост на надраскване и корозия. Златното издание също се отличава с такава специална изработка.

Предлагат се и функции за здраве и фитнес, като измерване на сърдечния ритъм, кислорода в кръвта и ЕКГ. Дотолкова, че всички функции, които се намират в серията Huawei Watch GT4, като усъвършенстван анализ на ЕКГ със сертификат CE MDR, целодневно наблюдение на сърдечния ритъм, целодневно наблюдение на SpO2 и наблюдение на стреса, са включени и в този модел. Освен това той разполага с технологиите TruSeen 5.0+ и TruSleep 3.0 на Huawei за наблюдение на здравето и съня на потребителя.

Дори когато се гмуркате под вода или се разхождате в тъмна, слабо осветена зона, LTPO AMOLED дисплеят гарантира, че екранът е винаги видим. Това е особено важно, когато разчитате на часовника си, за да проследявате напредъка си при гмуркане, или се нуждаете от смарт часовника си, за да ви напомня за условията на околната среда, когато изследвате далеч от цивилизацията.

Новият бутон за помощ в горния ляв ъгъл на устройството е разположен на 10 часа. С краткото му натискане потребителите могат незабавно да получат достъп до режим Експедиция. Когато се използва режимът Dive (Гмуркане), потребителите могат също така да използват бутона за помощ, за да нулират средната дълбочина или да сменят видовете газове, когато използват режими за гмуркане.

_cuva

Една от най-интересните функции на модела на Huawei еименно   режимът Expedition. Той ще представлява интерес за пътуващите сред природата. Режимът „Изследване“ ви позволява да картографирате пътуването си с помощта на двучестотна петстепенна система за GNSS позициониране. Режимът включва функции като „Безопасно завръщане“.

Цената на модела е малко под 3 хиляди щ.долара, научихме, че ще се продава и в България и въпреки че цената все още не е напълно ясно се очаква да е около 6000 лв.

Технически спецификации на Huawei Watch Ultimate Gold Edition: Huawei Watch Ultimate Gold Edition е с най-висок клас на защита:
 •     Размер: 48,5×48,5×48,5×13 мм
 •     Размер на китката 140-210 мм
 •     Тегло: 76 гр.
 •     Дисплей: 1,5-инчов LTPO AMOLED, 466×466 пиксела, 311 ppi
 •     Сензори: Сензор за ускорение, Сензор за жироскоп, Сензор за магнитометър, Оптичен сензор за сърдечен ритъм, Сензор за барометър, Сензор за температура
 •     Водоустойчивост 10 ATM
 •     Свързаност: NFC, Bluetooth 5.2
 •     Микрофон: Да
 •     Живот на батерията: 14 дни / 8 дни при интензивно използване / 530 mAh
 •     Цвят: Златно издание
 •     Цена $2,999


source

Сподели: