април 29, 2024

Huawei ще проведе глобална презентация на 7 май – очаква се да бъдат представени лаптоп, таблет и носима джаджа

Huawei ще проведе събитие в Дубай на 7 май, на което ще представи няколко нови продукта на международния пазар. По-специално производителят ще пусне нов смарт часовник, лаптоп MateBook, както и таблет MatePad. Колкото и да е странно, не се споменава за нови смартфони от серията Pura 70.

В плаката, публикуван в социалните мрежи, компанията не уточнява каква носима джаджа ще представи. Най-вероятно обаче става дума за смарт часовника Watch Fit 3, който наподобява много на смарт часовника Apple Watch. Устройството ще замени модела Watch Fit 2, пуснат на пазара през 2022 година.

Очаква се сред новите продукти да бъде и лаптопът MateBook X Pro 2024. Той беше представен в Китай в началото на април. В една от конфигурациите лаптопът се предлага с флагманския процесор Core Ultra 9 185H от серията Meteor Lake на Intel. Друга забележителна характеристика на лаптопа е неговото тегло, което е само 980 грама.

Остава загадка дали на събитието, насрочено за 7 май компанията ще представи глобални версии на смартфоните от серията Pura 70, базирани на собствените ѝ процесори Kirin 9010, или те ще останат ексклузивни за китайския пазар, какъвто беше случаят със смартфоните Mate 60.

source

Сподели: