май 10, 2024

Huawei Pura 70 Ultra е най-добрият телефон с камера в света според DxOMark

Той е новият лидер в класацията на основните камери и води с голяма разлика.

Специалистите на DxOMark тестваха основната камера на Huawei Pura 70 Ultra. Според резултатите от това мащабно проучване тя е поставена на първо място в съответната класация. Освен това Pura 70 Ultra води с много голяма разлика: Honor Magic6 Pro, който е на второ място, изостава с цели пет точки. В рейтинга на DxOMark това съвсем не е малко.

Плюсовете на камерата на Pura70 Ultra, изброени от експертите на DxOMark, са следните:

  • Много универсална камера, осигуряваща най-доброто усещане за мобилна фотография до момента;
  • Подходяща за всички видове снимки и условия на осветяване, независимо дали става дума за снимки на открито, на закрито или при слаба светлина;
  • Неизменно отлично качество на изображението в ключови области на фотографията, като експозиция, цвят и автоматично фокусиране;
  • Най-доброто в класа си фотоувеличение;
  • Осигурява изключителни резултати във всички диапазони на увеличение;
  • Бързото и точно автоматично фокусиране, съчетано с регулируема бленда, дава възможност за превъзходни портретни снимки, независимо дали става въпрос за един човек или група;
  • Естествен и плавен ефект на размиване при портрети с прецизно изолиране на обекта;
  • Отлична макрофотография, осигуряваща резки и детайлни изображения.

Минуси

  • Затруднения за потребителите при снимане на видео поради нестабилност и загуба на детайлност на изображението, особено при снимане в условия на слаба осветеност.

DXOMARK е водеща в света фотографска лаборатория, която оценява и класира камери и оборудване за тях. Тя е известна с голямото доверие, което ѝ гласуват експерти и потребители, тъй като тестовете ѝ са подкрепени от милиони научни измервания и анализи. Най-новият смартфон на Huawei премина теста DXOMARK с отличие и задмина всички най-големи конкуренти в индустрията с превъзходната си производителност и фотографски характеристики. След тестване на HUAWEI Pura 70 Ultra, технологичната лаборатория DXOMARK обяви камерата на HUAWEI Pura 70 Ultra за най-добрата сред смартфоните, давайки рейтинг от 163 точки. Ето и кои са отличните характеристики във фотографските възможности на HUAWEI Pura 70 Ultra, подчертани в задълбоченото ревю на DXOMARK.

Революционна стъпка във фотографията

HUAWEI Pura 70 Ultra носи новаторски функции на пазара на смартфони и отново представи иновации в камерата, затвърждавайки отличителния белег на серията смартфони. HUAWEI Pura 70 Ultra беше отличен за своята функция Ultra Speed ​​Snapshot, която позволява високоскоростно заснемане до 300 км/ч. Това позволява на потребителите да уловят най-ценните и кратки моменти от живота, които могат да дойдат отвсякъде – тичащият към вас домашен любимец или кадър на любимия ви спортист по време на мач. В своето ревю DXOMARK обръщат внимание и на автофокуса на камерата като отбелязват неговата точност и висока скорост при всички тествани условия, присъждайки на камерата висока оценка от 125 точки. Това става възможно благодарение на увеличения прием на светлина от хардуера на основната камера Ultra Lighting и HUAWEI XD Motion Engine.

HUAWEI Pura 70 Ultra представя също и Ultra Lighting Pop-Out Camera – прибираща се структура на камерата, която успява да побере сензор с размер от един инч и голяма бленда F1.6 в 8,4 милиметровия тънък корпус на устройство. Чрез усъвършенстваната Rotatory Transmission система, блендата автоматично се разширява по време на снимане като по този начин създава повече пространство във вътрешната структура на обектива. С тази функция смартфонът успява да побере усъвършенстваната изскачаща камера с най-голям прием на светлина. Също така се постига по-добра нощна картина и динамичен обхват. От DXOMARK отбелязват, че „динамичният обхват на камерата е много широк и контрастите са изключителни, когато снимките се гледат на HDR екран“ и добавят, че „цветовете на HDR дисплея са наистина уникални“.

HUAWEI Pura 70 Ultra е оборудван с ново поколение Ultra Lighting Macro Telephoto Camera. С най-голямата в индустрията перископна телефото камера с бленда F2.1, тя гарантира, че снимките, заснети при ярки или по-тъмни условия, изглеждат винаги ясни. Камерата поддържа и long travel slide zoom – иновативен хардуер, който създава ясни изображения, независимо дали са снимани отблизо или отдалеч. DXOMARK оценяват Ultra Lighting Macro Telephoto Zoom на камерата с впечатляващия  резултат от 164 точки, обръщайки внимание на „приятната макро перспектива и ясни изображения“ на камерата с нейната макро функция. В ревюто подчертават, че телеобективната камера за увеличение успява да произведе високо ниво на детайлност със своето увеличение във всички тествани диапазони и ниски нива на шум дори при условия на слаба светлина.

source

Сподели: