юли 31, 2023

Inno3D представи GeForce RTX 4090 iChill Frostbite Ultra и iChill Frostbite Pro с водни блокове

Inno3D представи две нови версии на GeForce RTX 4090, оборудвани със системи за водно охлаждане. В продуктовата гама на производителя вече са налични моделите GeForce RTX 4090 iChill Black и GeForce RTX 4090 iChill Frostbite, съответно с необслужваем воден блок (Closed Circuit Cooling – LCC) и воден блок с пълно покритие. Сега към тях се присъединяват моделите RTX 4090 iChill Frostbite Ultra и RTX 4090 iChill Frostbite Pro.

И двата нови продукта са оборудвани с водни блокове с пълно покритие, което означава, че могат да се използват в системи с персонализирани кръгове на водното охлаждане. Моделът Frostbite Ultra има подсистема за 24+4-фазово захранване и е с обявена TDP от 500 W. Но собственикът на видеокартата може да увеличи лимита на мощността на видеокартата до 600 W с помощта на патентован фирмен софтуер.

GeForce RTX 4090 Frostbite Ultra разполага с воден блок с прозрачен акрилен връх, който е с дебелина два разширителни слота. Водният блок включва и хромирани фитинги с резба G1/4 – нещо, което трябва да се вземе предвид при покупка. Картата има ARGB подсветка. За посочения модел ускорител производителят посочва Boost честота на GPU от 2595 MHz.

Моделът GeForce RTX 4090 iChill Frostbite Pro има воден блок с дебелина един слот, непрозрачна горна част и няма подсветка. Важно е да уточним, че двете графични карти използват едни и същи печатни платки, но версията Pro е получила панел с един слот за видеоизходите.

Графичният процесор на RTX 4090 iChill Frostbite Pro работи с честота от 2520 MHz. TDP на новия продукт е 450 W.


source

Сподели: