юни 15, 2023

Intel ще промени схемата за маркиране на процесорите с пускането на CPU Meteor Lake

С пускането на новото поколение процесори за персоналните компютри, Intel ще направи промени в системата за обозначаване на процесорите. Започвайки през втората половина на тази година, компанията ще раздели гамата си на масови чипове Intel Core и чипове Intel Core Ultra с по-висока производителност. Същевременно, символът ‘i’ ще изчезне от маркировката на процесорите.

Както и преди, процесорите Intel Core ще бъдат разделени на няколко класа. Сега обаче вместо обичайните маркировки Core i3, Core i5 и Core i7 ще се използват Core 3, Core 5 и Core 7. По-производителните чипове, както беше споменато по-горе, също ще получат добавката Ultra. Трябва още да се спомене, че процесорите с новата система за обозначение вече са започнали да се появяват в онлайн-базите данни с тестови пакети, като например Intel Core Ultra 5 1003H.

Началото на прехода към новата система за маркировка на процесорите ще бъде дадено с пускането на 14-тото поколение мобилни чипове Intel Core (Meteor Lake). Представители на процесорния гигант многократно са говорили за плановете си да ги пуснат през втората половина на тази година.


source

Сподели: