юни 19, 2023

Intel ще строи в Полша завод за тестване и сглобяване на чипове

Intel обяви плановете си за изграждане на нов завод за тестване и опаковане на чипове в Полша. Бюджетът на проекта е 4,6 млрд. долара и се планира да започне да работи във Вроцлав до 2027 г.

Според изчисленията на Intel новото съоръжение ще има около 2000 работни места и ще допълни производствения цикъл на съоръженията за обработка на силициеви пластини в Ирландия, Израел и Германия. Строителството ще бъде извършено с оглед на разширяване на производствените мощности.

Във връзка с това в процесорният гигант заяви, че ще построи две нови фабрики в Магдебург, където ще се произвеждат обработени силициеви пластини с налични процесори и чипсети. След това пластините ще бъдат изпращани в Полша за тестване и опаковане.

Intel твърди, че полският завод ще може да приема чипове за тестване и пакетиране не само за собствените нужди на компанията, но и от клиенти от трети страни, включително дори силициеви пластини, които не са създадени в новия завод на Intel.

В Полша, в град Гданск американската компания има голям изследователски център, който пълноценно функционира от около 30 години. В него работят около 4 хиляди специалисти от най-висок клас, които се занимават предимно с разработването на специализирано програмно осигуряване за BIOS и UEFI на Intel.


source

Сподели: