юни 9, 2023

iOS 17 за iPhone ще бъде пусната по-късно тази година с тези 12 нови функции

В понеделник Apple обяви iOS 17 с широк набор от нови функции за iPhone. Актуализацията вече е налична в бета версия за разработчиците на Apple, а публичната бета версия ще бъде пусната през юли. iOS 17 ще бъде пусната официално по-късно тази година за iPhone XS и по-нови модели.

По-долу сме представили 12 ключови функции, които ще се появят в iPhone с iOS 17. Някои функции, като например приложението Journal, ще се появят по-късно тази година.

StandBy

Според Apple StandBy е нов изглед на цял екран, който предоставя информация, която може да се преглежда от разстояние, когато iPhone е настрани и се зарежда. Персонализираният интерфейс може да показва часовник в различни стилове, календар, любими снимки, прогноза за времето, контроли за възпроизвеждане на музика, уиджети и др.

StandBy е предназначен за iPhone, който се зарежда на нощно шкафче, кухненски плот или бюро, и поддържа Live Activities, Siri, входящи повиквания и по-големи известия. Функцията работи и с постоянно включения дисплей на iPhone 14 Pro.

Contact Posters

iOS 17 позволява на потребителите да създават персонализиран плакат за контакти, който се появява по време на входящо телефонно обаждане на iPhone на друг човек. Плакатът може да включва снимка или Memoji, а шрифтът и цветът на фона също могат да бъдат персонализирани. Функцията е налична във вграденото приложение „Телефон“ и ще бъде достъпна и за приложения за разговори от трети страни.

NameDrop

NameDrop позволява на потребителите лесно да споделят информация за контакт, като доближат своите iPhone-и. Двете лица могат да изберат конкретните телефонни номера или имейл адреси, които искат да споделят, както и да споделят своите плакати за контакти.

Live Voicemail

Гласовата поща на живо осигурява транскрипция в реално време на екрана, когато някой остави гласова поща. Ако потребителят смята, че гласовата поща е важна, той може да приеме обаждането, докато обаждащият се оставя съобщението си. Apple казва, че обажданията, идентифицирани като спам от операторите, не се транскрибират и вместо това незабавно се отхвърлят.

Плъзгане за отговор в Съобщения

В приложението Съобщения потребителите вече могат да плъзнат надясно върху всяко съобщение, за да изпратят вграден отговор.

Интерактивни уиджети

Интерактивните уиджети вече са налични в iPhone на началния екран, екрана при заключване и в новия изглед StandBy. Apple даде някои примери за какво могат да се използват интерактивните джаджи, включително за маркиране на напомняне като изпълнено, за пускане или спиране на пауза на песен или подкаст и за управление на аксесоари в приложението Home, а през следващите месеци ще има още много възможности, тъй като приложенията на трети страни ще бъдат актуализирани с поддръжка. Досега уиджетите за началния екран предлагаха ограничена функционалност, тъй като Apple не позволяваше на разработчиците да включват превъртане, бутони или анимации.

Подобрена автокорекция

Apple твърди, че iOS 17 включва най-съвременен езиков модел за предсказване на думи, който значително ще подобри автокорекцията в iPhone. Когато пишете, машинното обучение на устройството ще коригира интелигентно грешките с по-голяма точност от всякога. Освен това потребителите вече ще получават препоръки за предсказване на текст в линия, докато пишат, което позволява да се добавят думи или цели изречения, като се докосне интервалът.

Автоматичната корекция има актуализиран дизайн в iOS 17, който за кратко подчертава автоматично коригираната дума. Докосването на подчертана дума разкрива оригиналната дума, която е въведена, което улеснява бързото връщане на промяната. Системата също така ще научи навиците на потребителя за писане с течение на времето и ще избягва някои корекции, което според шефа на софтуерното инженерство на Apple Крейг Федериги е предназначено за „онези моменти, в които просто искате да напишете дублираща дума“.

Приложение Journal

Според Apple изцяло новото приложение Journal в iOS 17 ще позволи на потребителите на iPhone да водят свой собствен дневник. Приложението ще бъде пуснато по-късно тази година и ще предоставя персонализирани предложения въз основа на последните дейности на устройството.

Apple Maps Офлайн

Apple Maps догонва ключова функция на Google Maps в iOS 17 с възможността за изтегляне на карти за офлайн използване. Apple твърди, че потребителите могат да изтеглят конкретна област от картата и да получат достъп до навигация завой по завой, да видят очакваното време на пристигане, да намерят места и други, когато iPhone не е свързан към клетъчна или Wi-Fi мрежа.

Чекмедже за стикери

Новото чекмедже за стикери в iOS 17 осигурява достъп до всички стикери, включително Live Stickers, емотикони, Memoji и пакети стикери за iMessage на едно място. Стикерите на живо могат да се създават, като докоснете и задържите обект на снимка, например котка или куче.

„Hey Siri“ е съкратено на Siri

Apple опрости гласовата команда за извикване на Siri в iPhone и други устройства на Apple, включително iPad, Mac, HomePod и най-новите AirPods Pro. Вместо „Hey Siri“ потребителите вече могат просто да кажат „Siri“, за да активират гласовия асистент, и могат да задават няколко последователни команди, без да се налага да казват „Siri“ отново.

AirPlay в хотели

AirPlay скоро ще работи с поддържаните телевизори в хотелските стаи. Потребителите ще могат да сканират QR код на телевизора и да предават поточно видеоклипове, снимки и музика от своя iPhone на телевизора. Според Apple функцията ще бъде налична в iOS 17 преди края на годината в избрани хотели, като се започне с хотелите от IHG Hotels & Resorts.


source

Сподели: